Lupice odvele prvenstvo do majstorice

Array

Novi Zagreb je uspio izjednačiti seriju na 2-2 i odvesti je u peti susret. Susret je riješen tek nakon produžetaka u kojima se domaća ekipa puno bolje snašla.


Novi Zagreb – Gospić 76:70 (21:17, 32:36, 49:56, 67:67)

Novi Zagreb: Williams 33, Vrdoljak 13, Mazić 11, Mitchell 9, Jurić 8, Čačić 2
Gospić: Bosilj 19, Keith 15, Bura 12, Badanjak 12, Salopek 7, Jurčević 5


Samo otvaranje susreta pripalo je domaćoj ekipi. Iz minute u minutu je prednost rasla da bi Emanuela Salopek tricom u zadnjim sekundama četvrtine približila svoju ekipu na zaostatak od samo 21:17. No u drugoj četvrtini smo gledali drugačiju sliku. Na parketu je postojala samo jedna ekipa, i to ekipa Gospića. Polako su dostigle i prestigle ekipu Novog Zagreba, no zahvaljujući nezaustavljivoj Latoyi Williams na poluvremenu je bilo samo 36:32 za Gospić.

I u trećem periodu gošće su prikazivale bolju igru i u jednom trenutku otišle na velikih četrnaest poena prednosti. Nije to bio kraj utakmice, tada su se Lupice probudile i ulaskom Antonije Jurić počele igrati bolje, što je rezultiralo zaostatkom od “samo” sedam poena na kraju treće četvrtine.

U posljednoj četvrtini, nakon pet uzastopnih poena Ivane Jurčević, Gospić je otišao na 61:52, na što domaće igračice uzvraćaju serijom 9-0 i dovode susret u egal završnicu. Do kraja se igralo koš za koš te se otišlo u produžetke. Nakon regularnih četrdeset minuta rezultat je bio 67:67.

U produžetku se prvu polovicu igralo s malo koševa da bi pri rezultatu 70:70 Williams i Leilani Mitchell postigle šest poena u nizu i odvele svoju ekipu prema pobjedi.

U pobjedničkim redovima najbolja je bila Latoya Williams s 33 poena, a uz nju su još dvoznamenkaste bile i Matea Vrdoljak s 13 te Mirna Mazić s 11 poena dok je kod poraženih Monika Bosilj postigla 19 a Chevon Keith 15.

Peti susret se igra ovog vikenda u Gospiću.

Related Articles