Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Lupice pokušavaju nastaviti pobjednički niz

  Pobjede protiv PINKK Pecsi i UE Sopron izmamile su osmijeh na lica igračica ali i vodećih ljudi u klubu, pa Lupice sa posebnim veseljem dočekuju susret sa prvakinjama Češke, ZVVZ USK PRAH-om.

  - Advertisement -

  Novi Zagreb je protiv Čehinja do sada u Euroligi igrao tri puta, i sva je tri puta poražen. Međutim, sve su tri utakmice imale vrlo neizvjesne završetke, i u svakom su Lupice mogle slaviti. Lani je u Zagrebu Prag slavio 79-71, u Pragu je bilo 91-88, a u zadnjoj utakmici 57-52. Dokaz je to da Novozagrepčankama igra Čehinja leži, međutim da im uvijek nedostaje “ono nešto” da bi utakmicu završile pobjednički.

  Obje su ekipe doživjele određene promjene u odnosu na prvu utakmicu. U redovima Čehinja tako više nema Evelin Callens, no potpisana je crnogorska reprezentativka, centar Ana Poček (poznatija kao Turčinović). Novi Zagreb je, kako je poznato, otpisao Ciglar, Trebec, Pascuu, Raksanyi i Bosilj, a doveo Elinu Babkinu, Anu Semren i Jelenu Ivezić. Upravo je ova potonja u dosadašnjim utakmicama pokazala da je pravo pojačanje za Novi Zagreb, i moguće da je baš Jelena “ono nešto” što će donijeti prevagu Lupicama u srazu sa Pražankama. Naravno, uz pomoć ostalih igračica.

  Očekujem dobru utakmicu, kakve su sve s Pragom bile do sada. Kad pogledate njihovu petorku – to su sve strašne igračice. Međutim, danas na drugoj strani stoji jednako tako dobra ekipe. Moramo to priznati, željeli mi to ili ne. To je pokazala utakmica sa Šopronom, koju smo odigrali na dosta dobrom nivou. Ovih smo dana dosta dobro radili, posebno na obrambenim varijantama u kojima smo do sada griješili i vjerujem da ćemo znati odgovoriti na izazov u srijedu. Palau, Elhotova, Viteckova, Dubljević i Vaughn je petorka koja igra između 35 i 40 minuta po utakmici, ulazi tu još nešto malo Burgova na poziciji centra i Clarendon na beku.

  Recimo jedna Milka Bjelica igra vrlo malo u ELW ili uopće ne igra. To samo govori o njihovoj snazi. Moramo zaustaviti Palau u ofenzivnoj tranziciji i natjerati ih da igraju 5 na 5 u napadu i s druge strane pokušati ih iznenaditi kontrama. Imali smo problema s Vaughn u prvoj utakmici na početku kada nam je lako istrčavala kontre, to sada moramo zaustaviti, kao i igru 1 na 1 Dubljević.

  Naravno, primijeniti ćemo recept iz Praga u zaustavljanju Viteckove. S druge strane, ukoliko naš trokut DabovićIvezićIvanković bude na visini, i tu im se priključe još jedna-dvije igračice – a imamo te mogućnosti – onda Pragu neće biti lako. Naše četvorke (Semren, Bura i Karčić) moraju biti prije svega maksimalno koncentrirane na igru u obrani i zaustavljanje Dubljević. Sve što povrh toga naprave u napadu je super. Uvjeren sam da ćemo u srijedu dati sve od sebe na terenu i slaviti protiv jedne od najboljih europskih ekipe. Nadamo se i dobrom odazivu publike, poticaj iz gledališta bit će nam značajan faktor u borbi za dva boda. – rekao je u najavi utakmice trener Lupica, Vladimir Ivanković.

  Utakmica ŽKK Novi Zagreb – ZVVZ USK PRAHA igra se danas, u 20,30 sati, u SD Trnsko. Ulaz je slobodan.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE