#234 Majić MVP CroHoops All-Star utakmice | Crosarka.com #234

Majić MVP CroHoops All-Star utakmice

U subotu u 17 sati, dok su u čemernoj atmosferi „Draženova doma“ Cibosi spašavali glavu protiv Igokee, svega koji kilometar dalje, u obiteljskom ozračju Boćarskog doma, održan je šesti po redu „All-Star“ susret Crohoops amaterske košarkaške lige. Posebnost ovogodišnjeg izdanja očitovala se u činjenici da su snage po prvi puta u povijesti lige odmjerili igrači iz Divizije I, protiv izabranih iz novonastale Divizije II, što je garantiralo dvoboj lišen opuštenosti i poroznih obrana.

Početak utakmice ponudio je neizvjesnost i rezultatski egal, iako su potkraj prve četvrtine predstavnici Divizije I pojačali tempo i osigurali prednost od 5 poena. Na odmor se tako otišlo, pri rezultatu 19:14. U drugoj dionici početna nervoza nestaje, no uslijed kvalitetnih obrana broj ubačaja i dalje ostaje prilično nizak. „Papirnati favoriti“ iz Divizije I na krilima vanjskog šuta, do velikog odmora povećali su svoju prednost na 43:32.

U pauzi između poluvremena utakmice održalo se natjecanje u tricama te zakucavanjima, pri čemu su titule pobjednika odnijeli Josip Kovač, odnosno Ivan Tvrtko Majić.  Kovač je za trofej najboljeg tricaša morao nadmašiti istinsku legendu Crohoopsa, Marka Tomasovića, što mu je pošlo za rukom tek nakon dodatnog pripetavanja. Sa 16 ostvarenih bodova (samo jednim više od raspucanog Tomasovića), od mogućih 30, postao je tako pobjednikom natjecanja, što je izazvalo ekstazu na tribinama, potaknutu njegovim suigračima iz ekipe „Barić i sinovi“. Natjecanje u zakucavanjima ponudilo je nešto manje neizvjesnosti budući da je Majić, ujedno i jedini prijavljeni natjecatelj, suvereno došao do titule najboljeg.

Treća čevrtina i simultanka rutinera Juraja Grabarića iz Divizije I, koji je ponovno pokazao zavidnu košarkašku vještinu, ispostaviti će se ključnom za konačan ishod susreta. Divizija II nije zadovoljila „radni dio“ te su za mnoštvo tehničkih pogrešaka, prošli kažnjeno. Početkom posljednje četvrtine pobjednik je bio izvjestan, no valja istaknuti kako su se već  tada svi igrači upisali u listu strijelaca te tome pridodali i barem jednu asistenciju, što svjedoči o nesebičnosti i fair play ozračju u kojem je protekla utakmica. Nesvakidašnjih 98:72 za jedan revijalan susret dokazuju da dvoboj ni u jednom trenutku nije gubio natjecateljski ton.

U redovima Divizije I sa po 14 ubačaja najefikasniji su bili Grabarić i Grbešić, dok su rastrčani Žilić i Kalinić dodali po 10. Kod suprotstavljenih najbolji učinak ostvario je Majić (MVP susreta) sa 17 postignutih ubačaja, a pratili su ga Brozović sa 13 te Gajski sa 11.

Voditelj natjecanja i organizator susreta Marjan Crnogaj, svojevrsna košarkaška enciklopedija, iako u svakoj situaciji primat daje igračima, zajedno sa grupom entuzijasta zaslužuje svaku pohvalu za realizaciju ovakvog događaja. Živimo u vremenu u kojem sport postaje paravan za razne opskurne radnje i kada sve ima svoju cijenu, upravo je zato, jedno slavlje iskrenog sporta i vrijednosti koje nosi, poput ovog- neprocjenjivo.

Nakon utakmice porazgovarali smo s najkorisnijim igračem susreta, Tvrtkom Majićem.