Mali izborio finale protiv SAD-a!

Array

Kako se U-19 Svjetsko prvenstvo na grčkom otoku Kreti približava kraju, sve je jasnije kako će u bliskoj budućnosti seniorska košarka dobiti još jednu ozbiljnu reprezentaciju. Iznenađenje košarkaških zaljubljenika reprezentacijom Malija sigurno je veliko, a nakon popodnevnog prvog polufinalnog susreta vjerojatno čak ni njihovi konkurenti Francuzi nisu imali ni riječi zamjerke na veličanstveni uspjeh kojim je simpatična, atraktivna i košarkaškim talentom obdarena momčad iz Afrike stigla u – ni manje ni više nego – finale Svjetskog prvenstva. Senzacija je to u košarci gotovo poput one nogometne čija će se prva godišnjica dogoditi za nekoliko dana.

Oumar Balle, o kojem smo jučer napisali nekoliko riječi, i njegov suigrač Fousseyni Drame završili su utakmicu sa identičnim ‘dvostruko-dvostrukim’ učinkom od 17 poena i 11 skokova, dok je drugi brat blizanac Drame, Hassan, skupio 13 poena, 8 skokova, 5 asistencija i 3 ‘ukradene’ lopte.

U drugom polufinalnom susretu nije bilo nimalo rezultatske neizvjesnosti. Amerikanci su Litavcima odmah na startu dali do znanja da je pitanje koja će se momčad suprotstaviti Maliju u finalu praktički besmisleno. Dominacija ‘Amera’ ponekad je poprimala i nijanse brutalnosti, a završni rezultat 102:67 najbolje govori o odnosu snaga na terenu. Jalen Green bio je najefikasniji igrač susreta sa 18 poena, dok je Reginald Perry bio najuspješniji u skoku sa 14 uhvaćenih lopti.

Nedjeljni raspored utakmica za medalje:

Utakmica za treće mjesto:

LITVA – FRANCUSKA (17,00 sati)
Link za prijenos: https://www.youtube.com/watch?v=rWYG16J48uE

Finale:

SAD – MALI (19,30 sati)
Link za prijenos: https://www.youtube.com/watch?v=j0_wLdDtr5g

Related Articles