Maljković : Čestitam svim svojim momcima

Array

Još par minuta nakon maratonske utakmice koja je završila pobjedom Cedevite 108: 106,u zraku se osjećao nekakav naboj, naelektriziranost, ona prisutnost nečega što garantira da se dogodilo nešto spektakularno. Tako su mislili i svi okupljeni, a trebalo je zaista dosta vremena da se dojmovi slegnu.

Tako je i konferencija za novinare malo kasnila, no glavni akteri su se ipak pojavili i unatoč umoru održali svoje obveze prema novinarima:

“Čestitao bih svojim igračima da smo i izgubili. Moje geslo uvijek je bilo da je utakmica fešta i da na fešti moraš biti pravi pa čak ako i izgubiš možeš mirno spavati. Drugo geslo, zlatno pravilo, je da kvantumom uloženog rada ispravljamo eventualne greške. Naravno da se to ne može uvijek uspjeti zbog kalendara, tako da čekamo dok ćemo imati još više vremena za rad. Čestitam svim momcima. Ovom pobjedom uzimamo na sebe i veću obvezu u ABA ligi, a u nedjelju nas čeka neugodna ekipa”, rekao je trener Cedevite Božidar Maljković.

Dotaknuo  se naravno i Žalgirisa koji po njegovom sudu nije napravio velike greške, aludirajući na to da Plaza možda ima i previše kvalitete, što dovodi do nepotrebnog kombiniranja s rotacijama:

Možda bi moj bivši asistent Joan Plaza bio najsretniji kad bi imao trojicu-četvoricu igrača ozlijeđenih. Onda ne bi imao dilemu koga da uvede, a koga da izvadi iz igre. Imaju sjajnu ekipu i nemaju nijedan potez koji nije inteligentan. To je izuzetno disciplinirana momčad.”

Mickael Gelabale je, unatoč tome što je propustio neke treninge zbog problema s  aduktorom, briljirao ubacivši 23 koša i ulovivši 10 skokova:

“Bila je to teška utakmica. Naporno je igrati 50 minuta. Igrali smo čvrsto i ovako moramo igrati i ubuduće. Ova utakmica podsjeća me na četvrtfinalnu utakmicu na Olimpijskim igara kada sam igrao za Francusku protiv Španjolske. Tada nismo igrali dva produžetka, no to je bila isto vrlo teška utakmica. Ključan je danas bio matchup u obrani. Preuzimali smo na svakom picku i igrali smo s mnogo energije.”

Zanimljivo je i bilo viđenje Marka Popovića i njegov razlog prvom euroligaškom porazu Žalgirisa ove sezone:

“Utakmica je sigurno bila lijepa za gledanje. No, ne možemo biti zadovoljni jer smo imali nekoliko prilika da dobijemo. Ključni su bili penali na kraju. Bilo je teško igrati u ovakvom ritmu 50 minuta. Ali eto, to je košarka. Danas je bilo puno dobrih košarkaških poteza i puno dobre košarke. I jedna i druga ekipa su imale šansu ranije riješiti utakmicu, a Cedevita je u odnosu na našu međusobnu utakmicu u prvom kolu danas igrala s više samopouzdanja.”

Related Articles