Maljković: Ovaj poraz je za nas kao i pobjeda

Array

Cedevita je u četvrtom kolu Eurolige gostovala kod aktualnoga europskog prvaka Olympiacosa i umalo pobijedila i priredila senzaciju. Napeto je bilo do samog kraja, završilo je 79:77, no po izjavama trenera i igrača Cedevite bio je ovo poraz koji najmanje boli, barem u dosadašnjem dijelu sezone.

Trener Cedevite Božidar Maljković nakon utakmice je rekao:

“Pa, ovaj poraz je za nas kao i pobjeda jer smo prvaka Europe namučili do zadnjih sekundi, igrali smo jako kvalitetno, naš osnovni problem je bio 18 napadačkih skokova Olympiacosa iako smo znali i radili na tome da to spriječimo. Međutim, to je poraz koji nam daje povjerenje da radimo dobro, da treniramo dobro, da prvi put poslije duže vremena imamo igrače zdrave, bez problema, iako je Ilievski imao temperaturu.”

“Čekamo kao ozebli sunce Marka Tomasa, to će biti vrlo važan igrač, zato što Marko ima što mi nemamo ovoga trenutka, prije svega prodor i čvrstinu u obrani, tako da nam ovaj poraz, a nitko ne voli poraze, daje optimizam pred buduće utakmice u ABA ligi”, osvrnuo se Maljković i na Marka Tomasa, kojeg još nema na raspolaganju iako je Tomas počeo lagano trenirati.

Mickael Gelabale je odigrao solidnu utakmicu, imao je 11 koševa i 3 skoka, i slaže se da je ovo bila dobra predstava i motiv za buduće utakmice:

“Ovo je najbolja utakmica koju smo odigrali u Euroligi. To što smo tako igrali protiv prvaka Europe će nam dati samopouzdanje u ABA ligi i u sljedećim euroligaškim utakmicama. Ako se nastavimo boriti kao danas, u svim utakmicama bit će ili neizvjesno ili ćemo pobijediti.”

Luka Babić je također zadovoljan utakmicom, a i sam je sudjelovao s 11 minuta na parketu:

“Jedna od naših boljih utakmica ove sezone, šteta što nismo došli do pobjede, bili smo jako blizu, mislim da ovo malo neiskustvo igranja Eurolige, možda neke sudačke odluke, ali dobro, ne trebamo sada to gledati. Primili smo puno napadačkih skokova, 16 ili 18, tu negdje. U prvom poluvremenu smo imali puno izgubljenih lopti. No, mislim da na kraju možemo biti zadovoljni i da se polako dižemo u formi. Ovo je sigurno jedna velika utakmica, s kojom smo dobili malo više iskustva. Šteta, s ovom pobjedom bi dobili više samopouzdanja i ulazili bi sigurnije u utakmice, ali eto, ostaje žal za prvom pobjedom.”

Za komentar zbivanja na terenu bio je raspoložen i domaći igrač Pero Antić, centar Olympiacosa i makedonske reprezentacije:

“Teška utakmica, veliki pritisak na našoj strani, igrali smo pod velikim pritiskom, ne znam zbog čega. Poslije onog što se dogodilo prošle godine, svi očekuju od nas da dobijemo po 30 razlike tako da sam sretan i presretan što smo dobili. Ipak, da smo izgubili ovo, bio bi to kraj, da kažem, 90% šansi da uđemo u Top 16. Dobili smo jako dobru ekipu s vrlo iskusnim trenerom i sretni smo zbog toga.”

Related Articles