Marija Kovač Mijač: “Fokusirani smo isključivo na rad”

Hrvatska U-16 ženska reprezentacija se marljivo priprema za Europsko prvenstvo. Cure su na pripremama u Velikoj pod budnim okom izbornice Marije Kovač Mijač. Sljedeći tjedan reprezentacija odlazi u Poljsku na pripremni turnir, a zatim slijedi još nekoliko testova pred veliku smotru. Izbornica je više nego zadovoljna s dosada odrađenim:

“Nakon ovih par dana mogu reći da smo pozitivno usmjereni i zadovoljni svime što smo uspjeli napraviti. Veliki je naglasak, s obzirom na početak priprema, na kondicijsku pripremu kako bismo utvrdili osnove i u nastavku mogli raditi na svim željenim segmentima. Uz to, usklađen je i rad na košarkaškom dijelu te smatramo da djevojke sjajno obavljaju sve postavljene zadatke.  Trenutno nismo usmjereni niti se želimo opterećivati konačnim ciljem, ali moram priznati da ljestvice definitivno nisu nisko postavljene. Fokusirani smo isključivo na rad, dobru atmosferu i zajedništvo.”

Slijedi period “ispita”:

“Sada nam slijedi razdoblje napornog rada, kako fizičkog tako i psihičkog, ali vidljivo je da su djevojke spremne na sve što ih očekuje kako bi se borile i predstavljale našu Hrvatsku. Već sljedeći tjedan idemo na prvi turnir u Poljsku (20.-23. srpnja), a zatim nas očekuju prijateljske utakmice protiv Slovenije, Češke i Crne Gore.” – zaključila je izbornica.