Marin donijela Ragusi finale Kupa

Array

Ragusa je u finalu. Dubrovačka ekipa će igrati u nedjeljnom finalu protiv Medveščaka i to nakon ‘ludog’ preokreta u posljednjoj četvrtini, te koša za pobjedu sa zvukom sirene. Ina Marin, Zadranka u dresu Raguse je šutirala s centra nakon čega je cijela dvorana trčala prema njoj. Na parketu Gospina polja klupko radosti igračica i vodstva Raguse te navijača. Na semaforu: Ragusa – Zadar 71:68.

Zadar je sve držao u svojim rukama. Dobio je prve tri četvrtine. Raguse nije bilo nigdje dvije i pol četvrtine. Prvi koš u nastavku domaće su postigle tek nakon 5 minuta i 37 sekundi igre. Zadar je nakon 37:31 na poluvremenu imao 45:31, a na kraju treće imao plus 11. Zatim, kreće Ragusa. Trica za tricom, i evo je na samo dva koša zaostatka (59:61). Potom sjajna Ana Vrsaljko pogađa i ‘izbacuje’ Romanu Stojanović iz igre (peta osobna). Pogađa i dodatno slobodno bacanje (59:64). Karla Kalajžić ubacuje za dva. Potom napad Zadra. Vrsaljko skače u napadu. Suci sviraju osobnu u napadu te tehničku zbog prigovora nakon čega je Vrsaljko u suzama (peta osobna).

Josipa Zovko pogađa slobodno te Ragusa ima napad. Nakon što je propustila dvije napada, Ragusa je izgubila iz vida Mariju Šolić, koja sama pod košem pogađa za vodstvo Zadra 66:62 (malo više od dvije minute prije kraja). Zatim trica Karle Kalajžić i evo Raguse na koš zaostatka (65:66). Zadranke potom ne pogađaju slobodna bacanja. Prvo Ivana Dujić, ali Zadar ima novi napad, međutim, dva šuta ne ulaze, kao potom ni prodor Ine Marin na drugoj strani. Minutu i 3 sekunde prije kraja bacanja za Ninu Dedić, ali ni ona ne pogađa te je i dalje na semaforu samo koš prednosti za Zadar. Ragusa je imala napad. Šutirala je Ina Marin. Nije pogodila, ali skače pod košem Zadra Katarina Matijević – koš za 67:66 i dodatno slobodno bacanje. Ragusa vodi i sa 68:66 (40 sekundi do kraja). Zadar je izjednačio 5 sekundi prije kraja (Lucija Perica). Lopta do Marin. U trku, šut. Pala je na parket. Nije vidjela kako je lopta prošla kroz obruč…

Related Articles