Mario Delaš i Fran Pilepić potpisali za Cedevitu

Array

Nakon Nemanje Gordića, Cedevita je u svoje redove dovela dva Hrvatska reprezentativca. Riječ je o Franu Pilepiću i Mariu Delašu koji u Zagreb dolaze iz Španjolske.

Pilepić i Delaš potpisali su višegodišnje ugovore sa Cedevitom, a dolaze s godinom iskustva igranja u najjačoj ligi na svijetu nakon NBA, Španjolskoj. Fran je igrao za Bilbao Basket dok je Mario vrlo dobre igre pružao u dresu Obradorio Blusensa.

Zadovoljan sam i sretan kako se sve u pregovorima odvijalo. Imam ugovor na 3 godine, dakle u Zagreb stižem na duge staze. San svakog igrača je zaigrati Euroligu u dresu hrvatskog kluba. Imam 25 godina i držim da sam još mlad igrač koji može puno napredovati. Upravo tome se nadam u Cedeviti uz trenera Repešu i made suigrače, željne dokazivanja. Do ovoga sam stigao nekako zaobilaznim putem, iz Rijeke preko Širokog, Slavonskog Broda pa Španjolske. Stižem u sređenu sredinu, klub koji iz sezone u sezonu raste i o kojem svi košarkaši s kojima sam bio u kontaktu govore u superlativima. Da sam dobro odlučio dokazuju i rezultati Cedevite, a i učinak igrača koji rastu kroz sezonu, što je i ove bio slučaj. Kažem, željan sam dokazivanja i vjerujem da mogu podići razinu svoje igre u Cedeviti, rekao je Pilepić za službene stranice kluba.

Nekoliko rečenica rekao je i Delaš koji će nakon kratkog vremena u Splitu opet zaigrati uz brata Antu:

Znam većinu igrača u Cedeviti, trenera, pomoćnike. Stižem na poznati teren. I ja sam potpisao višegodišnji ugovor s namjerom da se igrački još dignem i pomognem klubu u visokim ambicijama. Mlada smo momčad koja može rasti i ostvariti sjajne rezultate. O Cedeviti sam čuo i doživio sve najbolje a nadam se da ću imati bitniju ulogu u klubu koji nastupa u elitnoj Euroligi nego npr. u Žalgirisu. U Španjolskoj je prošle sezone bilo super, nadmetao sam se svaki tjedan sa vrhunskim suparnicima i stekao veliko iskustvo. Vjerujem da iz sezone u sezonu igram bolje a da ću u Cedeviti još više napredovati. Stvarno se veselim novom izazovu.

Delaš, Pilepić i ranije potpisani Gordić javnosti će biti predstavljeni krajem tjedna, a za kraj spomenimo kako u Cedeviti ostaje i Marko Tomas koji se nakon teške ozljede polako vraća košarkaškim treninzima.

Related Articles