Mario Kasun pojačava Samobor

Bivši NBA igrač i reprezentativac koji je većinu svoje karijere izgradio u Europi, Mario Kasun, mogao bi u nastavku Druge lige Centar zaigrati za trećeplasiranu ekipu prvog dijela sezone, košarkaški Klub Samobor.

Vijest je prvi objavio Krešimir Galić u intervjuu s trenerom Samobora Marinom Sedlarom za stranice Košarkaškog Saveza Zagreba. Član veteranske ekipe Barcelone izrazio je želju da zaigra za Samoborčane kada neće biti na putu po Španjolskoj.

”Mario je izrazio želju da nam pomogne u ovom drugom dijelu iako je često na putovanju u Španjolskoj i pitanje je na koliko će utakmica moći nastupiti. Sigurno da bi nam puno značilo njegovo igranje, a pogotovo u ovih prvih pet kola nastavka kada igramo s izravnim konkurentima za vrh,” – izjavio je Sedlar.

Kasun trenutačno živi u obiteljskoj kući u Kladju, a koliko mu znači Samobor pokazao je prošle godine kada je, kao glavni akter, doveo veterane Barcelone da odigraju humanitaran susret s domaćim veteranima.

Kasun se košarkom počeo baviti u lokalnom klubu blizu Delnica. Profesionalnu karijeru započeo je u Zrinjevcu iz kojeg odlazi u Gonzagu, međutim radi suspenzije HKS-a nikada nije mogao zaigrati za njih. Na draftu je izabran od strane Clippersa, ali ugovor otkupljuje Orlando Magic. Kasun se međutim vraća u Europu i osvaja njemačku ligu s Frankfurt Opel Skylinersima. Nakon dvije sezone u Europi odlazi u Orlando gdje, pored Dwight Howarda i Darka Miličića, ne dobiva preveliku minutažu te nakon dvije sezone ponovo seli u Europu. Potpisuje za Barcelonu koja nije htjela riskirati s njegovim problemima  sa srcem i sljedeća postaja bio je Efes. Nakon dvije sezone u Turskoj vraća se u Hrvatsku kako bi igrao za Zagreb. 2012. potpisao je za Montepachi Sienu, ali zbog obiteljskih razloga morao je ubrzo raskinuti ugovor. Također je bio član reprezentacije na Europskim prvenstvima u Srbiji i Crnog Gori 2005., Španjolskoj 2007. te Poljskoj 2009. Trenutno igra za veterane Barcelone.