Četvrtak, 26 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Mario Špaleta potpisao za Liege

  Mario Špaleta novi je igrač belgijskog Liegea!

  25-godišnji Zadranin u Belgiju odlazi nakon najbolje sezone u karijeri – u dresu austrijskog prvoligaša Traiskirchen Lionsa u prosjeku je bilježio 15.1 koš i 6.2 skoka uz odličnih 62.7% šuta iz igre.

  “Sretan sam što ću imati priliku biti u klubu kao što je belgijski Liege. Do kontakta je došlo preko agenta Ivana Mikulića bez kojeg ovo ne bi bilo moguće! Nakon, za mene, još jedne nezaboravne sezone u Austriji u kojoj sam proveo dvije godine tijekom kojih sam ostao jako impresioniran zemljom, došao je red na Belgiju za koju smatram da je iskorak u mojoj karijeri. Ikoristio bih ovu priliku da zahvalim treneru Markusu Pinezichu i Kristijanu Nikolicu te cijeloj upravi austrijskog Traiskirchen Lionsa na ukazanom povjerenju prošle sezone.”

  FOTO: Franz Michalski

  Liege je prošlu sezonu završio na 9. mjestu, nedovoljno za doigravanje. Boje kluba iz istočne Belgije brani još jedan Zadranin, Lovre Bašić.

  “Veseli me što ću opet biti u ekipi sa mojim prijateljem i bivšim kolegom Lovrom Bašićem! Lovre je već imao jednu odličnu sezonu u Liegeu, o klubu i gradu je imao samo riječi hvale. Imati u ekipi nekoga kao što je Lovre tko razumije igru i zna baciti dobar pass je za mene kao centra neprocijenjivo, tako da vjerujem i nadam se da ćemo kao ekipa ostvariti odlične rezultate!”

  Mario je košarkašku karijeru započeo u rodnom Zadru u kojem se zadržao do 2017. godine. Slijedi jedna sezona u Splitu nakon koje se otisnuo u internacionalne vode – jedna sezona u Austriji (Furstenfeld), pola sezone u slovačkoj Žilini i slovenskom Podčetrteku te već spoemnuta epizoda u Austriji.

  Mariju želimo puno sreće u novome klubu!

  FOTO: A.Photography

  - Advertisement -
  spot_img