Marko Arapović:”Ne isključujem mogućnost povratka u Cibonu”

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovao je hrvatski košarkaški reprezentativac i sin legendarnog košarkaša Franje Arapovića – Marko Arapović. Iako su mu tek 23 godine, Marko je u svojoj karijeri već zaigrao i za Cibonu i za Cedevitu, a proteklu je godinu proveo u Turskoj. U podcastu je progovorio o tome vraća li se u Cibonu naredne sezone, kako vidi stanje u reprezentaciji, koja je po njemu najbolja hrvatska petorka svih vremena, je li mu žao što nije nastavio trenirati rukomet u kojem je bio iznimno talentiran; te o brojnim drugim temama iz košarkaškog, ali i privatnog života.

U zadnje vrijeme u medijima se počela širiti priča da se Marko Arapović vraća u Cibonu, no on, kako kaže, o tome ne zna ništa.

“Bilo je nekih spominjanja oko mog povratka u Cibonu, ali to se ponavlja svake godine kada mi istekne ugovor pa krenu priče kako se vraćam. Ni s kime iz kluba nisam pričao o tome tako  da što se mene tiče ne znam ništa o tome osim onoga što i sam mogu pročitati u medijima. Iduća sezona je za mene iznimno važna, volio bih pronaći klub u kojem ću puno igrati i u kojem ću moći svima dokazati da sam napokon zdrav i da podsjetim ljude koji su zaboravili na mene da sam još tu.”

Znači li to da nije skroz otpisao mogućnost dolaska u Draženov dom?

“Veselim se idućoj sezoni i nadam se da ću pronaći najbolji klub za sebe u kojem ću se moći dokazati. Možda to bude i Cibona, ali kažem, nisam ni s kime razgovarao. Sviđa mi se kako Cibona trenutno radi, pogotovo što se tiče mladih igrača. Dok sam igrao u Ciboni, mlađi nisu baš dobivali šansu, ali ovo što sada rade mi se dosta sviđa. Trojac Drežnjak, Prkačin i Nakić su sjajni i stvarno mislim da imaju puno potencijala za iduću sezonu.”

Kao mlad je u Cedeviti bo standardni prvotimac i pružao odlične partije, ali onda mu se u polufinalu ABA lige protiv Partizana 2017. dogodila stravična ozljeda koja ga je na duže od godinu dana maknula s parketa.

” Puno ljudi pamti tu ozljedu jer je stvarno bila ružna. Imao sam i ranije problema sa skakačkim koljenom i pri jednom odrazu u utakmici mi se samo odlijepila tetiva. Bilo je stvarno užasno. Otišao sam u Austriju na operaciju i sve je hvala Bogu dobro prošlo. Morao sam pauzirati devet mjeseci i nadam se da mi se više nikad neće dogoditi takva ozljeda.”

U podcastu je, između ostalog, rekao i koja je po njemu najbolja hrvatska petorka u povijesti, a odlučio se za – Bojan Bogdanović, Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa, a za petog se ne mogu odlučiti, prevelika je konkurencija ha, ha.

Cijeli podcast pogledajte OVDJE.

Related Articles