Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Marko Banić potpisao za Uniks

  Hrvatski reprezentativac Marko Banić će karijeru nastaviti na istoku, u Rusiji gdje je potpisao trogodišnji ugovor s Uniksom iz Kazana. Vijest je danas potvrdio i predsjednik ruskog kluba Jevgenij Bogačev.

  Jedan od najdarovitijih hrvatskih košarkaša u prošlom desetljeću je tako nakon uspješnih igara u Španjolskoj  promijenio sredinu gdje će ovog ljeta pokušati izboriti i drugu godinu zaredom nastup u najelitnijem europskom natjecanju.

  Već je poznato kako u ovogodišnjem izdanju Eurolige neće nastupati baskijski klub, dok će se bivši klub Marka Popovića, Uniks, boriti u kvalifikacijama za posljednje mjesto koji vodi upravo u Euroligu.

  “Htjeli smo dovesti Banića i ranije. Još dok je za naš klub igrao Marko Popović i on nam je sugerirao da pokušamo dovesti Banića, no tada je imao čvrst ugovor s Bilbaom. Marko je znao da ga pratimo i čim je istekao njegov ugovor sa Španjolcima krenuli smo u akciju. Oduševljavaju nas njegove izvedbe i posebno velika borbenost pod košem. Osobno mislim da ne možete pogriješiti kada dovedete Hrvata” izjavio je Bogačev.

  Moramo se vratiti i nekoliko godina unazad te konstatirati kako je Banić do španjolskog ugovora došao odličnim igrama u svom matičnom klubu, KK Zadar. Marko je kao iznimno mlad košarkaš, s nepunih 20 godina osvojio naslov državnog prvaka, osvajao je i klupske titule, kao i reprezentativne titule u mlađim kategorijama.

  Sudjelovao je i u svim seniorskim reprezentativnim akcijama od 2007. godine, izuzevši posljednju akciju u Poljskoj, kada je nepozivanjem tadašnjeg izbornika Josipa Vrankovića izazvao i najveći val nezadovoljstva među košarkaškim zaljubljenicima.

  Naime, Zadranin je godinu ranije proglašen najboljim košarkašem EuroCupa. Godinu kasnije je sa svojim klubom uspio u polufinalu iznenaditi moćni Real. Međutim usprkos odličnoj sezoni, Vranković se tada odlučio za “pokretljivije” krilne centre.

  U protekloj sezoni Eurolige 27-godišnji je Marko odigrao 20 susreta, a u prosjeku bilježio 13,3 poena i 4 skoka za 25 minuta provedenih na parketu.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave