Marko Batina i Dražen Klarić u slovačkoj Prievidzi

Array

Bivši mladi hrvatski reprezentativac Marko Batina i Dražen Klarić sljedeću sezonu će igrati u Slovačkoj, nakon što su potpisali ugovor za tamošnjeg prvoligaša Prievidzu.

27-godišnji Batina karijeru je započeo u Hermes Analitici, iz koje odlazi u Split, gdje je dobio priliku igrati regionalnu ABA ligu. Nastupao je i za sarajevsku Bosnu, nakon koje je na polusezoni 2011./2012. postao član slavonskobrodskog A1 ligaša Đure Đakovića.

Ovaj ljevoruki bek šuter je u sezonu i pol, koliko je proveo u Slavonskom Brodu, bio jedan od najboljih igrača Đure Đakovića, čemu u prilog govori i njegov učinak od 15.9 koševa, 3.7 skokova i 2 asistencije po utakmici. Svojom pozitivnom energijom i maksimalnim angažmanom u svakoj utakmici, nametnuo se kao vođa momčadi te je vrlo brzo postao miljenik brodskih navijača.

Dražen Klarić, 205 centimetara visoki centar ovih dana je napunio 33 godine. Ovaj iskusni igrač svoj košarkaški put počeo je u Puli, a nakon Istre (sadašnja Pula 1981) bio je prvo u Slovačkoj, gdje je u sezoni 2004/2005  igrao za Lucenec, nakon toga u sezoni 2005/2006 igrao je sadašnju ABA ligu za Pivovarnu Laško.

Od 2006 do 2009 godine opet je u Slovačkoj u ekipi Chemosvita, da bi se onda prebacio sjevernije u Švedsku gdje je prvu sezonu bio u ekipi Orebra. Posljednje četiri sezone uspješno brani boje Jamtland Basketa. Klarić je čak u tri navrata igrao za Međimurje u kvalifikacijama za A1 ligu.

U slovačkoj Prievidzi dočekati će ih mladi brodski trener Krunoslav Krajinović, a Batinu je Krajinović već imao priliku trenirati početkom ove sezone u Slavonskom Brodu. Prievidza je bivši slovački prvak, a iz kluba najavljuju velike ambicije i za sljedeću sezonu. Krajnović je kao glavni menadžer dobio odgovornost za izbor igrača i slaganje nove momčadi.

Related Articles