Marko Jagodić-Kuridža:”Period u Ciboni najljepši je dio moje karijere”

Array

Iako su novaci u ABA ligi, Koper Primorska postala je apsolutni hit prvenstva. Momčad Jurice Golemca nakon četiri kola ima tri pobjede, padali su Partizan, Budućnost i Mornar, a jedan od najboljih pojedinaca im je Marko Jagodić-Kuridža. 32-godišnji košarkaš dobro je poznat ljubiteljima loptanja pod obručima na ovim prostorima, osvojio je regionalnu ligu s Cibonom, a odličan ulazak u novu sezonu potaknuo nas je da porazgovaramo s Markom.

Lijep pozdrav Marko, Primorska djeluje fantastično u uvodnom dijelu sezone. Jeste li očekivali da će te ovako dobro parirati najboljim momčadima u regiji?

“Pozdrav svima, djelujemo stvarno dobro na početku sezone, ni mi sami nismo očekivali da možemo odigrati na tom nivou. Za nas je najbitnije da napredujemo kroz cijelu sezonu, pa da na kraju kada se uđe u borbu za trofeje, pogotovo u slovenskom prvenstvu, budemo najbolji.”

Ti pružaš fantastične igre, na pragu si double double prosjeka?

“Kao ekipa djelujemo zaista dobro, tako da i ja igram dobro. Ne bi htio isticati sebe, svaki igrač u našoj momčadi ima svoju ulogu i izvršava je na najbolji mogući način.”

Kada bi opisivao najveće vrline ove momčadi, koje bi one bile?

“Najveća vrlina ove ekipe je što puno trenira, zaista radimo odlično, spremamo se na visokoj razini za svaku utakmicu i kao posljedica toga dolaze ovakvi rezultati.”

Misliš li da na kraju sezone možete biti među 4 najbolje ekipe?

“Ne znam možemo li biti među 4, ali dat ćemo sve od sebe. Tek je počela sezona, ako ćemo imati i najmanju priliku za takvo što, vjerujem da je nećemo propustiti.”

Prošle sezone ste senzacionalno osvojili premijerni naslov prvaka Slovenije?

“Prošlogodišnja sezona bila je nevjerojatna za nas, kao što i sami znate, osvojili smo sva natjecanja u kojima smo nastupali. Ove godine to nije realno, ali uložiti ćemo i posljednji atom snage da obranimo slovensko prvenstvo i kup.”

Kakav je život u Kopru?

“Život u Kopru je zaista lijep, uvijek je sve ljepše kada se pobjeđuje. Ovdje sam sa ženom i djecom, uživamo u lijepom vremenu, a ja uživam igrajući košarku.”

Jurica Golemac, čovjek pred kojim je velika trenerska karijera?

“Jurica Golemac izvlači maksimum iz nas, toga su svi svjesni. Što se tiče njegove budućnosti, želim mu sve najbolje, naš odnos je iznimno dobar.”

Suradnja s trenerom Golemcem vraća nas u vaš zajednički period u zagrebačkoj Ciboni. Kakva su tvoja sjećanja na veliki uspjeh koji ste ostvarili?

To je nešto najbolje što se dogodilo u mojoj košarkaškoj karijeri, osvajanje ABA lige, ali i cijeli period u Ciboni bio je najljepši dio moje karijere.”

Jesi li u kontakt s ikim iz šampionske momčadi Cibone?

“Naravno, posebno dobar ostao sam sa kapetanom Marinom Rozićem. Čujemo se i posjećujemo, smatram da je uvijek važno imati zdravi odnos unutar momčadi, ali i izvan nje. Čujem se i s ostalima, ali manje.”

Nakon Vukova kratko si bio u Nymburku, pa tri sezone u belgijskom Oostendeu gdje si surađivao s još jednim hrvatskim trenerom Dariom Gjergjom?

“U Belgiji sam proveo dvije lijepe godine, osvojili smo oba kupa i prvenstva, rezultatski je bilo odlično. Međutim, nisam previše igrao, imao sam svoju ulogu u momčadi za koju smatram da sam je dobro odrađivao. S Dariom sam imao korektan odnos, vidim da im i dalje ide odlično, želim im što više trofeja. Glavni razlog mog dolaska u Primorsku je bio što sam želio više igrati.”

Marko je kao i svaki put bio iznimno raspoložen, a mi mu želimo puno zdravlja, jer će njegova kvaliteta i požrtvovnost na parketu uvijek biti na razini.

Related Articles