Marko Popović: Voljan sam i željan vratiti se u Zadar

Array

Jedan od naših najboljih i najsrčanijih košarkaša, Marko Popović dao je zanimljiv intervju za najčitanije zadarske novine, Zadarski list i tako zagolicao maštu svih navijača i ljubitelja KK Zadar. Marko je malo pričao o prošloj sezoni, planovima za ovu, ali je i potvrdio da se planira vratiti u Zadar.

Sa Žalgirisom, u kojemu je proveo posljednje dvije, a ukupno četiri godine i najtrofejniji je stranac u povijesti kluba, igrao je 11 finala i pobijedio 10 puta. Zaključno s prvenstvom Litve ove sezone, u kojemu je klub iz Kaunasa pomeo vječnog rivala Lietuvos Rytasa s 4-0.

“Uvijek je lijepo osvojiti bilo kakav trofej, a ja sam ih osvajao manje-više u svim klubovima. Možda je zbog mene, možda i nije, ali ne vjerujem da je baš tolika slučajnost”  kaže Popović.

“Spreman sam igrati na visokoj razini sigurno još dvije-tri godine, a možda i četiri-pet. Poznajem svoje tijelo, ono nije zapušteno, cijelo ljeto radim. Izgubio sam dvije godine sredinom dvadesetih dok mi to nije došlo do glave. Da sam i tada radio ovako, moje bi tijelo danas bilo u još boljem stanju.”

Gdje ćete igrati sljedeće sezone?

“Imam mnogo kontakata, ali ništa konkretno na stolu. Činjenica je da više nisam toliko prioritetan, nego je tu moja obitelj. Ako je baš velika razlika u novcima, ići ćemo za tim. Ako ne, onda za životom. Novci više nisu presudni u mojoj karijeri.”

Iz godine u godinu provlači se teza o Popovićevu povratku u Zadar. Kolika je vjerojatnost?

“Vrlo velika. Voljan sam i željan vratiti se u Zadar. Nisam igrač koji će se ugasiti, doći tu odigrati posljednju sezonu i ništa ne dati klubu. Doći ću doslovno igrati besplatno i pomoći momčadi i mladim igračima. Nikada neću tražiti neki novac, nego samo tretman da mogu izdržati cijelu sezonu kako treba. Ništa drugo mi neće trebati. Bitno mi je da sam kući i da mogu pomoći, jer sam ovdje počeo i ovaj klub mi je puno dao.”

Je li to moguće već ove sezone?

“Mala je vjerojatnost, jer imam ambicije igrati Euroligu. Ne bih volio doći u Zadar kao najstariji igrač sa 33-34 godine pa da sve padne na moja leđa. To ne dolazi u obzir. Treba dovesti dobrog Amerikanca, Marka Banića, Roka Stipčevića ili nekog takvog, tko može biti nositelj, a pored takvih sam i ja bolji igrač. Ali niti jedan igrač na svijetu ne može sam biti opasan. Danas se košarka igra sa svih pet igrača. Nema više onoga: Evo ti lopta u ruke pa sam dobij utakmicu. To nitko ne može” dodao je za kraj Popović.

Related Articles