Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Damir Markota:”Zadar i Split su dosegli svoj zenit, Cibona ima još prostora za napredak”

  Sezona Cibone puna je turbulencija, dogodili su se brojni odlasci i dolasci igrača, među njima je bio i Damir Markota. U razgovoru za Sportske novosti popularni Šveđo dao je svoje viđenje svih događanja pod Tornjem.

  - Advertisement -

  „Priča o Ciboninoj sezoni ne počinje s Velićevim odlaskom, jer činjenica je da se ova momčad skuplja cijele sezone. Mi smo, eto, valjda, trenutačno na šestom novom početku. Sve se to povezalo s koronom, a nadovezalo s će na kontinuirano mijenjanje rostera. Uzmite samo da je ova momčad, a tada još mene nije bilo tu, počela u kolovozu s prvim playom Mooreom i prvim centrom Krajinom. Kratko ja to trajalo, onda sam stigao ja, pa se tu opet počelo mijenjati. Otišao je Bundović, vraćen je Branković, počeo je više igrati Gnjidić, pa je otišao trener Velić, stigao je Vlada Jovanović, onda je otišao Josip Bilinovac, ozlijedio se Reynolds, sada je stigao Mustapić. I da, moj osjećaj je da smo stalno na novom početku.“ – iskren je Markota.

  U međuvremenu preminuo je Milan Bandić, a nije tajna da je bivši zagrebački gradonačelnik bio čovjek koji je volio sport i da se za njegovog vremena dosta novca iz gradske kase uputilo prema Ciboni. Upitan je Markota kako uopće stoje s financijama?

  „Mi smo mlada momčad, to treba naglasiti. Svjesni smo i situacije, ali moram reći da nitko od tih mladih, pa i mi stariji se u ovom trenutku ne zamaramo financijama. Ova je sezona bila manje, više korektna što se tiče obaveza kluba prema nama.“

  Zadar je uzeo Kup, Split je u sva četiri ovosezonska dvoboja s Cibonom slavio. Ipak, Markota mislim kako Vukove ne treba otpisivati u borbi za naslov.

  „U ovom trenutku najbolju košarku igraju Zadar i Split, to su momčadi koje su se stabilizirale, nisu imale toliko odlazaka ili dolazaka. Međutim, po mom sudu, to su i momčadi koje su svoj zenit u ovoj sezoni već ostvarile, jer po meni, oni ne mogu igrati bolje od ovog što igraju. S druge strane, uvjeren sam da mi imamo puno prostora za napredak.“

  Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE