Masovna tučnjava na utakmici MZT-a, Gečevski slomio ruku?

Array

Masovna tučnjava koja se sinoć dogodila u dvorani Jane Sandanski mogla bi skupo stajati ABA ligaša MZT iz Skoplja. Prema prvim informacijama kapetan Toni Grncarov i centar Todor Gečevski zaradili su teške ozljede u sukobu s ukrajinskim prvoligašem Cherkassi Monkeysom. Izvori iz kluba ističu da ozljede nisu bezazlene, a u makedonskom prvaku strahuju da su u pitanju prijelomi ruke. Ako se te informacije pokažu točne, udarni dvojac Metalaca bio bi dulje vrijeme odsutan, a uprava bi morala angažirati dodatna pojačanja.

“Košarkaši su trenutno u bolnici, čekamo rezultate. Nadamo se da situacija nije ozbiljna. Ne bih davao prognoze prije nego što dobijemo nalaze stručnjaka”, rekao je liječnik MZT Skopje, Slobodan Nikolić.

Podsjetimo, sinoć je zbog masovne tučnjave prekinuta prva pripremna utakmica ABA ligaša MZT iz Skoplja koju je igrao sa ukrajinskim Cherkassi Monkeysom, klubom kojega s klupe vodi srpski trener i bivši makedonski reprezentativac Jovica Arsić.

Iako se radilo o humanitarnom susretu, pred punim tribinama skopske dvorane u naselju Jane Sandanski sredinom treće četvrtini došlo je do prekida utakmice zbog masovne tučnjave. Prvo su se zakačili domaći igrač Gjorji Cekovski i Amerikanac u redovima Cherkassija Vincent Hunter, Cekovski je uzvratio Hunteru za grublji prekršaj sa početka drugog poluvremena, no Amerikanac nije dozvolio da se s tim završi. Kako to onda obično biva, umiješali su se i ostali sudionici i došlo je do masovne tučnjave. Prema izvješćima makedonskih medija, na parketu dvorane letjele su i boce, a bilo je i šakačkih obračuna.

Nakon što su se strasti nekako primirile i utakmica se trebala nastaviti, opet su zakuhali Cekovski i Hunter. Ponovno su se podigla temperatura, i na parketu i na tribinama, pa su suci odlučili prekinuti utakmicu. Do tog trenutka Makedonski prvak je vodio 53:49.

“Prije svega, jako mi je žao što ova utakmica, koja je trebala otvoriti sezonu, nije odigrana do kraja. Međutim, moram napomenuti da su tome razlozi uporne provokacije gostiju. Prvi veliki incident bio je namjerni udarac laktom njihovog Amerikanca nad Čerkasovu, a kasnije je i drugi američki košarkaš prolazeći pokraj naše klupe pljunuo Čerkovsku u lice. To je bio razlog burne reakcije našeg kluba u daljnjem tijeku utakmice”, rekao je trener Metalaca Aleksandar Todorov koji smatra da ovaj incident neće narušiti atmosferu u njegovoj momčadi, već naprotiv, samo će dodatno povećati povezanost između igrača.

“Ako iz svega ovoga možemo izvući nešto pozitivno, to je da smo i u incidentu djelovali kao momčad. To govori o timskom duhu koji posjedujemo, tako da ne vjerujem da će ono što se dogodilo danas poremetiti atmosferu u momčadi. Čak smatram da će to dodatno povezati igrače.”

MZT - Masovna tučnjava

MZT - Masovna tučnjava

MZT - Masovna tučnjava

Odgođena je i današnja planirana zatvorena utakmica između ova dva kluba. MZT nastavlja sa pripremama za svoju prvu sezonu ABA lige, slijedeći vikend igraju utakmicu s Radničkim u Kragujevcu, a dan kasnije u Beogradu protiv Partizana, nakon toga slijede turniri u Sarajevu (Split, Bosna ASA, Budučnost) i Nišu (Partizan, Radnički, Konstantin).

Related Articles