Matea Tadić ostaje u Slovačkoj!

Hrvatska reprezentativka Matea Tadić i slovački Piešťanské Čajky dogovorili su produljenje suradnje na iduću 2021./22. sezonu.

Matea je prošle sezone bila jedna od boljih igračica svog kluba što joj je i donijelo novi ugovor. Ona je u 26 susreta prosječno bilježila 14.4 poena, 3.5 skokova te 5.4 asistencija. Kako kaže vrlo je zadovoljna zbog postignutog dogovora oko produženja ugovora: – Jako sam sretna što se vraćam tamo jer se osjećam kao domaća, što na terenu, što van njega. Unutarnji mir mi pomaže da se usredotočim na košarku i da radim na sebi koliko mogu i trebam. Ambicije kluba ove godine su napasti zlatni pehar kupa, ali i prvenstvo te također ostvariti što bolji plasman u Eurocupu. Uzbuđena sam jer nas očekuju jače utakmice, a ja jako cijenim konkurenciju i skupljanje iskustva. Kada su u pitanju moji osobni ciljevi i očekivanja, osim iskustva želim iskoristiti jednog od boljih trenera na tim prostorima za jačanje nekih od mojih slabosti. Za kraj, želim u svom klubu postati još veći i bolji lider s obzirom na mlađe igračice kojima trebaju uzori i “zvijezde” vodilje.” – zaključila je Matea.

Svoju karijeru započela je Novom Zagrebu, a kasnije je u Hrvatskoj još nastupala za Medveščak s kojim je osvojila i četiri naslova prvaka prije nego se zaputila u inozemstvo.

Matei želimo puno sreće u novoj sezoni.

Related Articles