#234

Mihaela Lazić: “Svaki igrač treba znati da u svakom trenutku može napredovati”

Još jedna mlada i talentirana igračica porazgovarala je s nama o stanju hrvatske ženske košarke. Njeno ime je Mihaela Lazić, a dolazi iz Slavonskog Broda i nositeljica je istoimenog kluba. Iako Brod na Savi trenutno zauzima zadnju poziciju u Prvoj ženskoj ligi, igra tih cura, a i sama igra Mihaele nisu prošle nezapaženo.

“U prvom dijelu sezone  imala sam problema s ozljedom zgloba, prije toga problem s degidracijom koji se dogodio u reprezentaciji za 99.godište koje je predvodio trener Željko Ciglar, tako da zapravo nisam bila u pravoj formi u kakvoj mogu biti, nisam imala kontinuiranih treninga te se to naravno odrazilo na moju igru. U drugom dijelu sezone sve je  došlo na svoje, imala sam puno više kontinuiranih treninga i dobrih utakmica te sam zadovoljna.”

Iako je ’00 godište, smatraju je mnogi igračicom koja će jednog dana postati vrlo uspješna u svome poslu.

“Naravno da mislim da mogu napredovati, svaki igrač treba znati da u svakom trenutku može napredovati. To je samo pitanje želje, volje i predanja onome što radiš. Isto tako smatram da klub može napredovati premda smo ove sezone ostvarili posljednje mjesto na tablici u A1 ženskoj ligi te će klub sljedeće sezone igrati drugu ligu. U klubu ima puno mladih i talentiranih igračica koje će raditi i koje će za par godina ponovno ići u borbu za prvu ligu. Ovo im je odlična prilika za napredak i skupljanje iskustva.”

Foto: Robert Ivanković / Brod na Savi.

Trenutno joj je jedina koncentracija ova sezona, a za budućnost će lako….

“Sljedeću sezonu tražit ću sredinu u kojoj ću puno raditi,u kojoj ću imati dobre treninge i još bolje utakmice. Trenutno se koncentriram da što bolje završim sezonu u Brodu na Savi i da se što bolje pripremim za nadolazeće ljeto u kojem ću se zajedno s ekipom pripremiti i dati sve od sebe na europskom prvenstvu za juniorke. Neću još ništa govoriti za sebe i sjedeću sezonu budući da još ima dosta vremena te se iz dana u dan može otvoriti neka druga opcija.”

Iako u prvenstvu ima jako puno cura koja se ističu i koje dominiraju terenom, Mihaela ne želi nikoga posebno izdvajati. S većinom cura ove godine igra juniorsko prvenstvo.”

“Nemoguće je reći da je jedna igračica najbolja u prvenstvu jer svaka pozicija u košarci nosi svoje prednosti te donosi  ekipi nešto dodatno u igri. Naravno da se može na svakoj poziciji pronaći igračica ili igračice koji se ističu u našoj ligi, ali mislim da nema potrebe za imenovanjem, to su prvenstveno one koje su već na širem ili na užem popisu seniorske reprezentacije.  2000.godište, dakle juniorska reprezentacija ove godine, vrlo je nadarena i talentirana generacija koja može ostvariti puno na europskom prvenstvu. Prije dvije godine peto mjesto na kadetskom prvenstvu s trenerom Šimom Vidakovićem u Udinama, Italiji, rezultat je mukotrpnog rada preko ljeta i tokom sezone. Ove godine ne želimo ništa manje, dapače, borit ćemo se, raditi još više s trenerom Deanom Nemecom te dati sve od sebe i boriti se za  medalju.”

Iako je hrvatska ženska košarka u strahovitom padu, cure poput Mihaele drže je “na životu”. Ove godine i prvenstvo se čini ponešto zanimljivije, sudeći i po trenerima i igračicama.

“Jako mi je drago što je ove sezone A1 liga puno zanimljivija i neizvjesnija od prethodnih. Ponovno je Medveščak na prvom mjestu u regularnom dijelu sezone, ali nekoliko ekipa ima mogućnost te će sigurno dati sve od sebe kako bi zaprijetile aktualnim prvacima što bi pružilo dodatnu draž u hrvatskoj košarci. Valja spomenuti ekipu Splita koja se puno digla u drugom dijelu sezone te je jedna od ekipa koja se bori za naslov. Isto tako u kupu, sigurno da je Medveščak favorit kao i u prvenstvu, ali definitivno će ekipe na završnici pružiti dobre igre te će biti zanimljive utakmice.”

Svakoj od igračica želja je priključiti se A reprezentaciji. I naša seniorska ekipa, preteklih je utakmica pokazala da imaju talenta, ali da ih čeka još mnogo sati napornog rada.

“Seniorska reprezentacija odradila je odličan posao u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Budući su u reprezentaciji dvije starije i iskusnije, a ostale su mlađe, ali isto tako odlične i iskusne igračice, mislim da se odlično snalaze, da odlično surađuju i pokazuju ostalim ekipama Europe kako se bori za sveti dres. Vidi se da su iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje te se nadam dvjema pobjedama u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu u studenom te odlazak na Eurobasket 2019.”

Mihaeli hvala na izdvojenom vremenu i puno sreće i uspjeha dalje!