Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Mirko Novosel:”Nije me začudio otkaz Veliću, postoji samo jedan način za povratak Cibone na vrh”

  Iako je smjena Ivana Velića mnoge iznenadila, legendarnog trenera i tvorca šampionske generacije Cibone Mirka Novosela ovakva odluka ne začuđuje, otkrio je to u razgovoru za 24 sata.

  - Advertisement -

  “Ja sam očekivao da bi se to moglo dogoditi. Cibona je ove godine dovela nekoliko mladih igrača, talenata, za koje je nužan intenzivan rad da bi se ti talenti pretvorili u vrhunske igrače. Što se toga tiče, nisam bio zadovoljan ovime što se događalo u Ciboni u posljednje vrijeme. Posljednja utakmica protiv Krke, koju su pobijedili, počne ta mlada petorka, playmaker je bio Lovro Gnjidić, počeo je izvanredno, dobro je igrao, poslije pet, šest minuta ga je trener izvadio iz igre i nije više ulazio. Ti mladi igrači trebaju puno jači tretman, ponajviše što se tiče školovanja i davanja prilika, toleriranju grešaka i ispravljanju grešaka, ali to u Ciboni baš nije bio slučaj.” – priča Novosel.

  Velić je tip trenera koji koristi gotove igrače, tvrdi Novosel.

  “Ivan Velić je dobar trener, ali trener koji više koristi gotove igrače. Nisam primijetio neke njegove ambicije za razvoj mladih igrača. Očekivao sam da će Cibona tražiti određena rješenja. Cibona nema nikakve šanse ako nema jaku proizvodnju svojih igrača. Bez toga ne može pratiti konkurenciju u ABA ligi.”

  O novom treneru Vukova Vladimiru Jovanoviću Novosel je rekao sljedeće.

  “Jovanović je trener koji ima odlične rezultate u radu s mladim igračima. Srbija ima odličnu proizvodnju mladih igrača koji završavaju i u NBA ligi. Bitno je da u školovanju tih igrača koriste naša nekadašnja iskustva, to Hrvatska ne radi više i zato je nastala određena razlika između naše i njihove košarke. Ako će glavni cilj biti stvaranje mladih igrača, ovo je jako dobar izbor Cibone. To je jedini način ako se Cibona želi vratiti na vrh.” – mišljenja je Novosel.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE