Mirotić:”Već sam bio na aerodromu za SAD, ali tada sam promijenio odluku”

Prošlog ljeta ljubitelje košarke iznenadila je vijest da se Nikola Mirotić nakon pet godina u NBA ligi odlučio vratiti u Europu, potpisavši za Barcelonu. Štoviše, imao je barem jednu višegodišnju ponudu za NBA, ali sada je opisao kako je promijenio svoju odluku.

“Želio sam provesti svoju free agency na odmoru s obitelji u Grčkoj. Utah je htjela da imamo sastanak 30. lipnja i da me potpišu kao prvog igrača u slobodnoj agenciji. Ponudili su mi trogodišnji zajamčeni ugovor sa sjajnim uvjetima. Razgovarao sam sa svojom ženom i rekla mi je da napravim ono za što osjećam da je najbolje. Uzeo sam dvodnevnu povratnu kartu za SAD i krenuo na aerodrom. U Solunu dok sam čekao avion razmišljao sam: što ja radim na aerodromu? Zašto nisam sa svojom obitelji? NBA? Tada sam samom sebi rekao: Nemoj to raditi Niko. Ako odeš tamo, potpisat ćeš. Vratio sam se u hotel obitelji i javio agentu da neću stići na avion. Uputio sam ispriku Jazzu što neću biti na sastanku i rekao da ću ići drugim putem, da ne želim igrati u NBA.”– bio je detaljan najplaćeniji košarkaš u Europi.

_

A zatim je opisao koliko je košarka u Europi danas jaka.

“Postoje ljudi koji žele biti u NBA, iako tamo ne bi igrali. Košarka u Europi je na sve većoj razini, Euroliga sve bolja, a i u ACB ligi se igra izvrsna košarka. Bio je ovo korak naprijed u mojoj karijeri, ponovno mogu dokazati koliko vrijedim.” – objasnio je svoju odluku.

Mirotić je tako poručio kako sada zna da je donio ispravnu odluku, makar je njome izgubio veliki novac, ali uostalom, njegova zarada i u Europi je astronomska.