Mislav Brzoja: Očekujte agresivni i poletni Zadar koji će se boriti za trofeje

Array

Mislav Brzoja je u prošloj sezoni bio jedan od najvažnijih igrača Zadra. Popričali smo s njim o nadolazećoj sezoni.

Što misliš o prošloj sezoni? Je li Zadar mogao više od polufinala prvenstva i kupa?

Koliko god svi kažu da je prošla sezona bila uspješna, ja mislim da nije. Ostali smo kratki u svim najbitnijim utakmicama i nismo pokazali karakter. Daleko od toga da mi tijekom sezone nismo igrali dobru i lijepu košarku, ali nažalost kad je bilo najbitnije nismo napravili taj zadnji iskorak. Meni osobno najveći žal ostaje za polufinalom kupa. Nismo bili pravi pred našim navijačima. Nadam se da je ova sezona ona u kojoj ćemo napraviti taj iskorak.

Misliš li da su odlasci Joshue Bostica i Prestona Knowlesa jedan od razloga da Zadar nije napravio taj iskorak?

Svi znamo koliko su nam njih dvojica značili. Dosta se toga u našoj igri koncipiralo oko njih, ali to je sport. Mi smo bez njih morali nastaviti dalje. Svi smo željeli da cijela ekipa ostane na okupu i da se napokon osvoji neki trofej, ali nažalost njihovi odlasci su nam malo promijenili zacrtane planove.

Što misliš o Premijer ligi, o konkurenciji, o novim premijerligašima?

U Premijer ligi je zanimljivo to da svake godine neki novi klub iskoči, koji može zapapriti situaciju nama abaligašima, pogotovo na njihovom terenu. Konkurencija je sve bolja, ali nije u rangu konkurencije u ABA ligi, no lijepo je uvijek igrati u raznim dijelovima Hrvatske i vidjeti košarkaške pomake u nekim novim sredinama. Ne znam puno o novim premijerligašima, rosteri su se dosta promijenili, ali ne mislim da će protiv ikoga biti lako. Svima je posebna motivacija igrati protiv nas i morat ćemo se dobro potruditi da odnesemo bodove s bilo kojeg gostovanja.

Kakvo je trenutno stanje u momčadi? Trener Aramis Naglić je otišao, a slovenski stručnjak Aleš Pipan je ponovno trener Zadra.

Tako je. Novo osvježenje u momčadi s novom filozofijom igre. Unutar ekipe vlada odlična atmosfera. Čekamo da nam se priključi još nekoliko igrača pa da se možemo početi uigravati. Što se tiče mene osobno, puno sam trenirao i radio ovo ljeto kako bi se nametnuo treneru Pipanu i napravio dodatan iskorak u svojoj igri.

Što možemo očekivati od Zadra u nadolazećoj sezoni, koji je glavni cilj kluba u sezoni?

Može se očekivati jedan agresivni i poletni Zadar koji će svojom širinom i kvalitetom dobivati utakmice. Glavni cilj je sigurno jedna mirna abaligaška sezona u kojoj je potrebno skupiti što više bodova i borba za oba trofeja na domaćem planu.

Što možemo očekivati od Mislava Brzoje? Koji su tvoji ciljevi, kratkoročni i dugoročni?

Moji ciljevi su jasni. Ostvariti što bolji rezultat u klubu i odraditi što bolju sezonu. Nakon rada tijekom cijelog ljeta i dvije godine provedene u Zadru, stekao sam iskustva i nadam se da bi ovo trebala biti sezona u kojoj ćemo Zadar i ja profitirati i napokon donijeti trofej u grad. Ne razmišljam puno o budućnosti. Smatram da će rezultat doći ako budem na pravom nivou. Ja ću u svakoj utakmici davati 100% od sebe kao što sam i do sada davao. Uz zdravlje i sreću, mislim da bi ovo mogla biti jedna uspješna sezona.

Što misliš o reprezentaciji? Nakon niza loših rezultata, uslijedili su dobri rezultati te se s optimizmom može gledati prema nastavku kvalifikacija u rujnu. Što očekuješ od reprezentacije?

Mislim da nam NBA igrači puno znače. Oko njih je bila okosnica zadnjih par godina i bilo je teško očekivati od drugih igrača koji prije nisu imali liderske uloge u reprezentaciji da to ostvare u kratkom vremenu. To je po meni jedan od razloga zbog kojih su uslijedili lošiji rezultati u kvalifikacijama, no čim su se priključili NBA igrači dobili smo dodatnu kvalitetu te mislim da s punim optimizmom možemo gledati prema naprijed.

Mislavu zahvaljujemo na intervjuu i želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere.

 

 

Related Articles