Mislav Brzoja za Crošarku: Prelazim u novu momčad!

Array

Nakon godinu dana provedenih na sveučilištu Villanova u momčadi Wildcatsa, hrvatski U19 reprezentativni bek šuter, Mislav Brzoja, odlučio je promijeniti sredinu i sreću potražiti na nekom drugom sveučilištu.

Brzoja je u Sjedinjene Američke Države došao 2011. godine te je jednu godinu proveo u srednjoj školi Traders Point Christian Academy, nastupajući za njihovu košarkašku momčad. Potom je otišao na sveučilište Villanova u Philadelphiji, gdje je, u svojoj debitantskoj sezoni u momčadi Wildcatsa, zabilježio vrlo malu minutažu.

Naime, u 17 nastupa proveo je tek 41 minutu na parketu, što će reći, tek 2.4 minute po utakmici. I nakon što je u svom premijernom nastupu protiv sveučilišta Columbia postigao 2 koša, u sljedećih 16 utakmica više se nije upisivao u listu strijelaca. Izgubljeno vrijeme Brzoja je nadoknadio ovoga ljeta u dresu U19 reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Češkoj, na kojem je u devet utakmica ostvario prosječan učinak od 12.7 koševa i 6.6 skokova.

Njegove dobre igre za Hrvatsku nisu prošle nezapaženo u SAD-u te su postojale naznake da bi sljedeće sezone u Wildcatsima mogao dobiti daleko veću minutažu. Međutim, to se neće dogoditi, budući da je Villanova objavila da će Brzoja svoju karijeru nastaviti na nekom drugom sveučilištu.

„Mislav je sjajan igrač i izvanredan student, koji je prošle sezone bio veliki dio uspjeha naše momčadi. On bi želio imati daleko značajniju ulogu u nekom drugom programu i mi poštujemo njegovu odluku. Mi želimo samo ono što je najbolje za Mislava“, izjavio je trener Villanova Wildcatsa Jay Wright.

S obzirom na sjajne igre ovog ljeta, nije iznenađujuća Brzojina želja za značajnijom ulogom u novoj sredini. Njegova nova momčad bit će Evansville Aces iz Indiane. Potvrdio je to, ekskluzivno za Crošarku, i sam Brzoja:

„Trenutno sam u završnoj fazi prelaska i potpisivanja za Evansville. Razlog mog prelaska je izrazito traženje veće minutaže i uloge u momčadi. Želio sam otići negdje, gdje ću imati loptu u svojim rukama i odlučivati. Smatram da Evansville ima sve što treba za moj daljnji razvitak kao igrača. Igraju jako dobru ligu tako da jakih utakmica neće faliti.“

Poželimo našem mladom reprezentativcu puno sreće i uspjeha na njegovom košarkaškom putu u dalekom „bijelom svijetu“.

Related Articles