Mlađekadetski Final four: Cibona i Zagreb favoriti

Košarkaški klub Zagreb domaćin je posljednjoj ovogodišnjoj završnici Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije. U Trnskom će danas u polufinalu Cibona igrati protiv Dubrava dok će Zagreb preko Cedevite tražiti prolaz u finale.

Vukovi i Mravi su svojim nastupima na poluzavršnim turnirima potvrdili da su favoriti i sve osim njihovog sutrašnjeg ogleda za prvo mjesto bilo bi veliko iznenađenje. Podsjetimo, Cibona i Zagreb su sve svoje protivnike savladali na poluzavršnicama u Osijeku i Splitu, a i u ligi Centar su bili na prva dva mjesta. Cibona je imala omjer pobjeda i poraza 10-0, Zagreb je bio drugi s 8-2, Dubrava treća sa 6-4, a Cedevita četvrta s 4-6.

Osim za najboljeg u Hrvatskoj mladi igrači Cibone, Zagreba i Cedevite će se boriti i za finale Klupskog kupa Dražen Petrović. Uz ta tri kluba priliku za finale ovog Kupa ima i Split koji nema više mogućnost popraviti svoj saldo. Cibosi trenutno najbolje stoje, a Cedeviti za finale kupa treba jedna pobjeda mlađih kadeta ili slavlje seniora protiv Cibone.

Statistiku uživo možete pratiti na donjem dodatku, a sve rezultate sa poluzavršnih turnira i završnice pogledajte na phmladi.crosarka.com/mladi-kadeti.


Završnica PH za mlađe kadete

ŠD Trnsko Zagreb

Subota, 07. lipnja:

17.00 Zagreb – Cedevita
19.00 Cibona – Dubrava

Nedjelja, 08. lipnja

17.00 Utakmica za treće mjesto
19.00 Utakmica za prvo mjesto