Subota, 12 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Mladenu Primoracu želja regionalna liga

  Jedan od najboljih visokih igrača u slovenskoj ligi je naš Hercegovac, Mladen Primorac koji već drugu godinu zaredom nastupa u Tajfunu iz Šentjura.

  U usporedbi na prošlu sezonu u Sloveniji, Mladen je među košarkašima s najvećim napretkom u igri.

  “Ova sezona je naravno puno bolja, jer je prva bila sezona moje prilagodbe na slovensku ligu. Napredovao sam dosta, radio na svim segmentima u igri i mislim kako sam napravio korak više u odnosu na lani.”

  Damjan Novaković, inače trener mlade slovenske seniorske reprezentacije, prema riječima našeg sugovornika dosta vremena potroši na mlade igrače jer želi da brže napreduju i ispravljaju greške koje se pojavljuju u igri.

  Inače Mladen je dosta kasno počeo trenirati košarku, štoviše prije toga bavio se nogometom.

  “Košarku sam počeo trenirati sa 17 godina u Brotnju iz Čitluka, ali naravno igrao sam prije uličnu košarku gdje sam puno naučio. Do 17. godine trenirao sam nogomet i onda naglo izrastao i prešao u košarku.”

  Započeo je u rodnom Brotnju, pa nakon toga prešao u zagrebački Bosco.

  “Igrao sam u rodnom Brotnju prvu godinu gdje su me vidjeli Goran Perić i Luka Jovanović tadašnji treneri Bosca iz Zagreba koji su me pozvali na njihov ljetni kamp. Na tim treninzima su vidjeli potencijal u meni i doveli me u Zagreb. U Boscu sam proveo četiri prelijepe godine, ostvarili smo sjajne rezultate, a individualno sam učio stvari koje nisam prošao u školi košarke.”

  Nakon toga slijedi odlazak u Sloveniju.

  “Zadovoljan sam sa svime u Šentjuru i već sada mogu reći kako nisam pogriješio došavši tu. Rezultatski smo ostvarili sve ciljeve u dvije sezone, a i ja sam osobno puno napredovao. Također život u Šentjuru je jako ugodan, mali gradić bez puno buke, idealan za život sportaša.”

  Tajfun nije dobro krenuo u sezonu, nanizali su nekoliko poraza, a preokret se prema riječima našeg sugovornika dogodio dolaskom Primoža Broliha koji je sezonu započeo u amaterskoj košarkaškoj ligi.

  “Jako loše smo ušli u sezonu, i nakon osam kola nitko nam nije davao šanse za ulazak u Ligu za prvaka. Tada nam se pridružio iskusni play Primož Brolih s kojim smo dobili kvalitetu više i nanizali devet pobjeda te se plasirali u doigravanje. Jednostavno falila nam je ta mirnoća u završnici koju smo dobili dolaskom Broliha, a i dvije pobjede u nizu s kojima smo dobili samopouzdanje i vjeru u naše mogućnosti.”

  mladen-primorac

  Šentjurčani su se sasvim zasluženo plasirali u Ligu za prvaka gdje su nakon produžetaka pobijedili Zlatorog, pa ponovno bili bolji od Maribora, no posljednji poraz protiv Zlatoroga, koji je usput nadoknadio međusobnu koš razliku, bacila ih je na 5. mjesto.

  “Porazom protiv Zlatoroga smo napravili korak nazad od željenog polufinala, ali naravno da se nećemo predati. Imamo još tri utakmice do kraja i u svakoj ćemo ići na pobjedu pa gdje nas to dovede. Sada su nam misli okrenute samo na utakmicu protiv Krke.”

  Mladen igra izvrsno, kao što smo već pisali bio je jedan od najboljih u dva susreta protiv euroligaške Union Olimpije, no kako sam kaže ima još prostora za vlastiti napredak.

  “Sigurno da ima još prostora za napredak u mojoj igri, i na tome ću raditi ovo ljeto. U prvom redu mislim da trebam dobiti na masi jer teško se gurati sa centrima koji su teži od mene i po dvadeset kilograma.”

  Sezona se bliži kraju, a samim time i pogledi prema slijedećoj košarkaškoj godini.

  “To ćemo vidjeti na kraju, još je prerano govoriti o sljedećoj sezoni. Naravno da mi je želja igrati na još većem nivou i nadam se da ću ovo ili sljedeće ljeto ostvariti taj cilj.”

  Za kraj gdje je u svemu tome Hrvatska?

  “Pa ako bi dobio zadovoljavajuću ponudu iz nekog hrvatskog kluba vratio bi se u Hrvatsku, posebno ako se radi o klubu iz ABA lige.”

  zadnje objave