Mladi reprezentativac Hrvatske u Zaboku, Bruno Žganec nema sreće

Array

Zainteresirane strane su uspjele postići dogovor i očekivani transfer nadarenog mladog reprezentativca Borne Kapuste u Zabok je realiziran.

Nakon odustajanja Križevaca od A1 lige, s kojim je pod ugovorom, za Bornu je interes pokazalo više naših prvoligaša. Očekivalo se rješenje jer je ovaj mladi Koprivničanin već dokazao da može igrati zapaženu ulogu u našem najjačem košarkaškom rangu i njegovo igranje na parketima A2 ligaša sjevera ne bi imalo smisla. Borna je prošle sezone za Križevce igrao prosječno više od 25 minuta uz prosjeke od 8 poena i 4.5 skokova. Ovo ljeto se s juniorskom reprezentacijom Hrvatske okitio brončanom medaljom na Europskom prvenstvu.

U Križevcima sam napravio svoje prve prvoligaške korake, dali su mi priliku da se iskažem i zahvalan sam im na tome. Što se tiče Zaboka, imaju odličnu ekipu i iskusne igrače, radi se ozbiljno na treninzima, pokušat ću se što prije potpuno uklopiti. Cilj je naravno Liga za prvaka, nadam se dobroj sezoni – rekao je za Crošarku Kapusta.

Mjesto u ekipi kao igrač zaštićenog godišta pokušat će izboriti u konkurenciji bivšeg igrača Zagreba Brune Žganeca (95) i Filipa Palca (95) koji je također došao iz bivšeg A1 ligaša gdje je prosječno dobivao 17 minuta uz doprinos od 4.6 poena i tri skoka po susretu. Palac je jako zadovoljan s novom sredinom, a što se tiče Križevaca želi im sve najbolje i zahvaljuje upravi i svim igračima na super odnosu.

Nažalost, prema vijestima iz Zaboka nadareni Bruno Žganec baš nema sreće. Kada se očekivalo da njegov talent dođe do izražaja došla je neugodna stres fraktura skočnog zglob, a oporavak je dugo trajao. Sad, na početku nove sezone Bruno ima problema s trbušnim zidom i izvjesno je njegovo propuštanje uvodnih utakmica prvenstva.

Zabok prvu utakmicu prvenstva igra u nedjelju, točno u podne, kada je gost Zagrebu u Trnskom.

Related Articles