Mladi TMG iznenadio favorite u Medulinu

Array

U seniorskoj konkurenciji Beko Basket Toura u Pješčanoj uvali (Medulin) nastupilo je 11 ekipa koje su u četiri grupe tražile put do polufinala. Kroz veliki broj izjednačenih i dinamičnih utakmica po skupinama prvoplasirana ekipa iz svake grupe išla je u daljnju fazu natjecanja.

U grupi A desilo se najveće iznenađenje turnira u kojemu je Berba 92 (Ivan Dundović, Nino Dasko, Matija Maljić, Martino Tumpić) nadigrala iskusne Gladijatore (Alex Percan, Dražen Klarić, Denis Hadžić, Alen Petrović) sa 15:14 i uz pobjedu protiv ekipe Ludi suljo osigurala završnicu.

TMG je bio najbolja ekipa grupe B u kojoj su relativno uvjerljivo pobjedili Ribare (15:8) i Pješčanu mix (15:6). Kroz C grupu sa dvije pobjede je prošla ekipa Pomidori (Dino Rakić, Mateo Dodik, Tomislav Antolović, Toni Perković), dok su u polufinale iz grupe D išle Kamikaze koje su se u odličnim utakmicama nadigravali sa ekipom Vepar.

U prvom polufinalu punom preokreta Pomidor je iznenađujuće pobjedio Berbu 92 sa 15:12. U drugom polufinalu gledali smo odličnu utakmicu Kamikaza i TMG-a (Ante Grašo, Petar Grašo, Filip Božić) u kojoj je presudila čvrsta obrana TMG-a na odličnom šuteru Vanji Perdiji, najboljem igraču protivničke ekipe. Pobjedu rezultatom 15:13 je posljednim košem TMG-u donio stariji brat Ante Grašo.

Iznimno zanimljivo bilo je i BEKO natjecanje u tricama u kojemu su tri natjecatelja u finalu morali ponoviti krug zbog istog broja bodova, a pobjedio je Petar Grašo. U izjednačenom dvoboju u finalu natjecanja u zakucavanju bolje ocjene žirija dobio je mladi Leon Dubroja.

U finalnu utakmicu turnira bolje je ušao TMG i stvorio početnu prednost od nekoliko poena. Uporni Pomidori se vračaju u utakmicu i izjednačuju na 9:9, ali ostaju bez snage pa agresivnom igrom Ante Tomića slijedi novi niz TMG-a za pobjedu 15:11 i titulu pobjednika Medulina. Turnir je obilježio nastup velikog broja mladih i talentiranih igrača koji su pružili odličnu igru protiv iskusnijih i fizički jačih igrača.

Related Articles