Mladi Zadranin odlazi na Arkansas State University

Mladi zadarski košarkaš Mario Fantina odlazi u Ameriku, dobio je stipendiju za Arkansas State University te će tamo uz studij nastaviti svoju karijeru.

Mario je prenio svoje dojmove.

“Presretan sam, u razgovoru sa svojom obitelji uvijek smo težili tome da završim fakultet. Sada mi se otvorila ta mogućnost i što drugo da vam kažem nego da sam još uvijek pod dojmom. Snovi se ostvaruju, dobio sam veliku priliku da se školujem za fizioterapeuta što mi je oduvijek bila velika želja a paralelno ću igrati i košarku. Ovu priliku mislim iskoristiti za dodatnim radom na sebi, usavršiti svoju igru i bit ću apsolutno spreman za još veće stvari”.

_

Riječ je o uglednom Sveučilištu koje se natječe u prvoj diviziji i kojeg vodi mladi ali ambiciozni trener Mike Balado.

„Razgovarali smo i ukratko me je upoznao s onim što od mene očekuje. Čovjek je to koji je 6, 7 sezona bio asistent velikom Pitinu a to sve govori o njegovoj kvaliteti. Voli radnike, a ja sam taj haha, vjerujem da ćemo kliknuti i da ću se brzo uklopiti”.

Jedno ime Fantina je posebno istaknuo.

„To je moj prijatelj David Škara koji me puno savjetovao i pomogao mi isto kao i jedan agent koji pomaže u slanju igrača na college programe”.