MVP prvog dijela A1 lige karijeru nastavlja u Švedskoj

Array

Najbolji igrač prvog dijela hrvatske A1 lige i u konačnici drugi strijelac sveukupnog natjecanja u najjačoj hrvatskoj košarkaškoj ligi – Toni Vitali, svoju će karijeru nastaviti u Švedskoj, točnije u tamošnjem klubu Boras Basketu.

Ovo će biti prvi inozemni angažman 24-godišnjeg Kaštelanina, koji je do sada u seniorskoj karijeri nastupao za Trogir i Alkar. Upravo je u sinjskom prvoligašu protekle sezone igrao do sada svoju najbolju košarku, a brojke od 16,7 poena, osam skokova te po 1,6 asistencija i blokada po susretu daju nam dobar uvid u odličnu sezonu ovog 203 centimetra visokog krilnog centra. Prošle je godine Vitali bio dio hrvatskog tima na FIBA 3×3 svjetskom prvenstvu, gdje je naš sastav stigao do petog mjesta.

Boras je klub iz istoimenog grada, kojeg još nazivaju i Venecija sjevera. Klub je prošlu sezonu završio na drugom mjestu švedskog prvenstva nakon osnovnog djela, a u doigravanju su ispali u polufinalu od Uppsale. Također su nastupali i u Eurochallenge Cupu, gdje s dvije pobjede iz šest nastupa ipak nisu prošli skupinu.

Related Articles