Na Baldekinu predstavljen Junaković

Array

Treća-sreća. Tako je Martin Junaković nazvao svoj povratak na Baldekin, u narančasto jato. Razloga za to je više.

– Vratio sam se što iz privatnih razloga, što iz moje te iz želje ljudi iz kluba, prije svega direktora Filipa Vukičevića i trenera Mira Jurića. Oni su me htjeli, s Fikom sam već duže vrijeme razgovarao o takvoj mogućnosti i sada se to, eto, realiziralo – kazao je Martin na današnjem službenom predstavljanju kao novog-starog igrača GKK Šibenika. Otkrio je i koji su ga to privatni razlozi nagnali na povratak. Naime, dogodine se ženi, sa Šibenčankom, naravno. A onda je podvukao:

– Košarku ne igram iz egzistencijalnih razloga, zbog novaca, to je popratna stvar. Imao sam i nekih drugih ponuda iz Hrvatske, ali kuća, Šibenik, uvijek ima prioritet – poručio je novi playmaker narančastih, koji će s 24 godine biti jedan od starijih igrača u momčadi.

– Što se tiče mojih igara, očekujem još jednu sezonu na tragu one prošle, ostati dakle zdrav i pružati partije kao lani. Imam podršku uprave i suigrača, u što sam se uvjerio, i jako sam optimističan. Mislim kako i mene i momčad očekuju jako dobre stvari, da će ovo biti jedna lijepa priča – kazao je Junaković.

Drugi MJ, Miro Jurić, kazao je kako od Martina očekuje da bude jedan od vođa na parketu.

– Znamo se dugo, čak smo jednu sezonu i igrali skupa, i znam koje su njegove mogućnosti i kvalitete. Po godinama je mlad igrač, ali je prošao dosta toga i vjerujem da će naši mladi igrači imati što naučiti od njega, pogotovo Domagoj Šarić, koji igra na njegovoj poziciji – istaknuo je trener Šibenika.

S dolaskom Junakovića, dodao je, vanjska linija je riješena.

– Osim njega, tu su Šarić, Gulin, Bašić pa i Nakić, jer se nećemo striktno držati pozicija, pokušat ćemo igrati malo drukčiju košarku. Okrećemo se sada visokim pozicijama, moramo dovesti barem dva igrača i u pregovorima smo s nekoliko njih. Ne tražim igrača od 20-30 poena po utakmici, koji će sve sve rasturiti, već igrača koji je glavom unutra, karakternog – objasnio je Jurić.

Kako smo pisali jučer, Radovčić i Pandurić su gotovo sigurno bivši, a teško da će i Mileković ostati. Razgovor između njega i uprave tek se treba dogoditi, pa ćemo nakon toga biti pametniji.

Što se tiče plana priprema, one počinju 20. kolovoza, s tim da će mladi igrači početi i ranije trenirati. Za sada su dogovorene četiri pripremne utakmice.

– Na Baldekinu ćemo igrati protiv jedne njemačke ekipe koju vodi jedan naš trener, a najvjerojatnije u Murteru ćemo odigrati i utakmicu protiv jednog kluba iz Luksemburga, kojeg trenira također naš čovjek. U rujnu, pak, nastupamo na turniru u Dubravi. Osim nas i domaćina za sada je dogovoren i nastup Cibone i Cedevite 2. Ostale pripremne utakmice rješavat ćemo u hodu – zaključio je Miro Jurić.

Izvor: Šibenski portal

Related Articles