Na Gripama potpisan sponzorski ugovor

Array

Dugo očekivano potpisivanje sponzorskog ugovora između KK Splita i tvrtki Bobis, generalni sponzor, i Tommy, sponzor, upriličeno je u Žutom salonu na Gripama.

Prema odredbama sponzorskog ugovora Žuti bi kroz sljedeće četiri godine trebali dobivati milijun kuna godišnje, no nažalost već će veliki dio novca predviđen za prvu sezonu otići za sanaciju prethodne i prikrivanje nesposobnosti vladajuće strukture.

Samo okupljanje dovelo je na Gripe gradonačelnika Ivu Baldasara uz kojeg su se našli predsjednica NO Anđelka Visković, gradonačelnikov savjetnik za sport Ozren Bužančić i direktor kluba Robert Andrijić.

“2012.godine nakon niza revizija došli smo spoznaje da klub duguje 54 milijuna kuna. Ušli u proces preoblikovanja koji je uspješno završen gdje je grad postao vlasnik 84 posto dionica kluba. Napravili smo veliki iskorak na sjednici vijeća te osigurali sredstva za naredno četverogodišnje razdoblje. Kada gledamo zadnje dvije i pol godine danas klub ulazi u novu eru, neopterećen prošlošću s kojom je zapao u tu situaciju. Ostvarili smo napokon sve preduvjete za normalno financiranje kluba. Imali smo brojne razgovore s potencijalnim investitorima, ali smo se odlučili da klub nije na prodaju u takvim okolnostima. Klub godinama nije imao generalnog sponzora, pa samim time ovo je veliki dan u klupskoj povijesti. Hvala tvrtkama Tommy i Bobis koje su prepoznali da se u KK Split isplati ulagati”, riječi su Ozrena Bužančića na koje se nadovezala Anđelka Visković:

“Preuzeli smo klub s 54 milijuna kuna, a danas je taj isti dug smanjen ispod 10 milijuna kuna. Neka dugovanja su bila stara i do 15 godina. Trebalo je animirati svih 200 vjerovnika i hvala im svima što su izašli u susret. Jako bitno nam je bilo doći do strateškog partnera i generalnog sponzora. Ništa ovo nebi uspjelo bez potpore grada, Gradskog vijeća, samog gradonačelnika te bez strateškog partnera kojeg smo dobili. Moram kazati da su tvrtke Bobis i Tommy spasili KK Split.”

Zadovoljan je nakon potpisivanja ugovora bio direktor kluba Robert Andrijić s kojim, kao što je poznato, nitko na Gripama, najblaže rečeno, nije zadovoljan:

“Novi sponzori Tommy i Bobis su pokazali visoku razinu društvene svijesti i na tome im od srca zahvaljujem. Nadam se u skoro vrijeme i mi vratiti poljuljano povjerenje od mladih sportaša i roditelja koji će ubuduće sa zadovoljstvom poslati djecu u klub.”

“Kada sam došao za gradonačelnika o klubu sam čuo razne priče u kojima su nas kao vijećnike uvjeravali da je dug između 4 i 6 milijuna kuna. Zahvaljujem Anđelki i Ozrenu kojima je nekoliko mjeseci trebali da shvate stvarnu dubinu problema. Shvatili su da nisu svi bili dobronamjerni i da su neki živjeli od kluba, a ne za klub jer 54 milijuna kuna nije moglo tek tako nestati. Odlučili da to pokušamo spasiti, a nadam se da će uz direktora Andrijića i trenera Burića to rasti zajedno s mladim igračima koje klub svakodnevno stvara”, rekao je za kraj gradonačelnik Ivo Baldasar.

Slažemo se s gradonačelnikovom konstatacijom da 54 milijuna kuna nije moglo netragom nestati i nadamo se da je ovo poziv Uskoku da “pročešlja” knjige i da javnost napokon dozna tko je kriv za strmoglavi pad bivšeg trostrukog europskog prvaka.

Sve dok institucije ne odrade svoj posao i krivci ne budu izvedeni pred lice pravde priče o vraćanju sjaja splitskoj košarci treba ostaviti po strani. Barem smo se takvih priča naslušali u posljednjih 15-20 godina, a malo je nedostajalo da Žuti sljedeće godine “sjaje” u drugoj ligi skupina Jug.

Related Articles