Najava četvrtfinala: Osam veličanstvenih

Array

Polako, ali sigurno bliži nam se vrhunac ovogodišnjeg Eurobasketa. Dosada nam je priredio nekoliko neočekivanih utakmica i rezultata, a sada je vrijeme da otpočnu igre za lov na medalju.

Četvrtfinale (gornji dio ždrijeba)

Njemačka – Španjolska 12.9. 17:45h
Slovenija – Latvija 12.9. 20:30h

Nijemci su prošli Francuze, no budimo realni to je vjerojatno njihov maksimum. Ponudili su jako dobre partije na ovom turniru i mogu biti izuzetno zadovoljni. Njemački mentalitet dobro nam je poznat i oni će se boriti do zadnje lopte protiv Španjolaca, ali moraju igrati iznad gornje granice svojih mogućnosti da zapravo ugroze aktualne europske prvake.

Utakmicu Slovenije i Latvije nazvao bih najizjednačenijom od svih u ovom četvrtfinalu. Slovenci i dalje ne znaju za poraz, a fenomenalnom bekovskom paru Dončić-Dragić sve više se pridružuju i ostali, posebno Randolph. S druge strane stoji mlada Latvija predvođena NBA zvijezdom Porzingisom. Koliko razorni mogu biti pokazali su protiv Crnogoraca u osmini finala i poslali ozbiljnu poruku svima pa tako i Slovencima. Od Latvije možemo očekivati velike stvari u budućnosti, a nikako ne bi bilo iznenađenje da uzmu jednu od medalja već u Istanbulu.

Četvrtfinale (donji dio ždrijeba)

Rusija – Grčka 13.9. 17:45h
Srbija – Italija 13.9. 20:30h

Neki će reći kako su i Rusi i Grci napravili mala iznenađenja u osmini finala. Ipak radi se ozbiljnim reprezentacijama koje su pokazale kako ne posjeduju samo bogatu povijest već i sadašnjost. Velikih aduta imaju jedni i drugi, a posebno će biti zanimljiv ogled Calathesa i Shveda. Možda neće jedan drugoga čuvati, ali to su igrači koji će preuzimati odgovornost i razigravati suigrače. To će biti najmanje 40 minuta uživanja u europskoj košarci.

Za kraj imamo Srbiju i Italiju. Naši prekomorski susjedi su se nekako potiho provukli do četvrtfinala te im se otvara prilika za veliki rezultat koji nitko od njih nije očekivao prije natjecanja. Srbija se čini ranjivom, a pokazala nam je to Mađarska u osmini finala. Bogdanović i ekipa su favoriti za finale iz ovog dijela ždrijeba, ali ako prođu izazov zvan Italija čeka ih jako zahtjevno polufinale kao i uostalom Španjolsku (ako se plasira) na drugoj strani priče.

Related Articles