Najava: Finale Kupa Krešimir Ćosić 2021. uz prijenos na HTV-u

Evo došlo je i to doba godine u Hrvatskoj košarci kada je prva prilika za osvajanje trofeja.

Ove godine u finalu kupa Krešimira Ćosića imamo dva dalmatinska kluba, Zadar i Split, koji se bore za prvi trofej u ovoj sezoni. Sigurni smo da će to biti prava košarkaška poslastica za ljubitelje košarke.

Zbog pandemije COVID-a 19 finale se igra na neutralnom terenu u sportskoj dvorani Ribnjak u Omišu. Sigurni smo da će obje momčadi biti maksimalno motivirane u ovoj utakmici.

_

Naime, Split je zadnji put osvojio Ćosićev kup 2004. godine kada je današnji njihov playmaker Roko Leni Ukić bio tek golobradi mladić. Upravo je prije 17 godina Split osvojio svoj posljednji trofej za sada.

Ove sezone u međusobnim omjerima između ova dva kluba je 2:2 Zadrani su slavili jednom u HT premijer ligi i prije nešto manje od tjedan dana u ABA ligi, dok s druge strane Splićani su slavili u studenom u ABA ligi i prije tjedana dana u HT premijer ligi s neočekivanih +20.

Zadar brani titulu od prošle sezone kada su u svom domu na Višnjiku svladali Cibonu rezultatom 89:76 i tako nakon 2007. godine ponovno uzeo titulu kupa Krešimira Ćosića.

Igrači koji se ističu u redovima Zadra u posljednje vrijeme su: Onuaku, Vuković, Jordano, a protiv Cibone u polufinalu značajan trag na terenu je ostavio mladi 19-godišnjak Jure Planinić koji će i u ovoj utakmici kao i ostali igrači Zadra biti jako motivirani u finalnoj utakmici kupa.

Što se tiče Splita uz iskusne Kedžu, Ukića, Babića i Marčinkovića ističu se mlade nade hrvatske košarke kao što su: Perasović, Šarić, Gizdavčić koji će vjerujemo također u utakmicu uči s velikim motivom da u svojoj mladoj karijeri osvoje prvi značajni trofej, no ipak se susreću s prvim ovakvim iskustvom u karijeri pa je prava šteta što će se susret odigrati bez gledatelja.

Utakmica je na rasporedu danas od 17:30 uz prijenos na HTV 2.