Najava: Zaostala utakmica Šibenke i Sonika

Košarkaši Sonik Puntamike večeras u zaostalom susretu 33. kola HT Premijer lige u desetkovanom sastavu dočekuju GKK Šibenka. Umjesto lova na petu poziciju na ljestvici koja bi donijela izjednačenje najboljeg rezultata Sonika u povijesti, ostvarenog prije točno deset godina, trenera Hrvoja Vlašića more brige s kojim će se igračima suprotstaviti momcima iz Krešimirova grada. Prošlotjedna zaraza dovela je do samoizolacije velikog dijela momčadi pa će Puntamičani u okrnjenom sastavu istrčati na parket. 

– Na raspolaganju neću imati nekolicinu igrača te ću na teren poslati samo najspremnije – kratko je kazao trener Vlašić u najavi večerašnjeg okršaja.

Podsjetimo, utakmica se originalno trebala odigrati prošli petak, no odgođena je zbog pojave covida-19 u domaćim redovima. Novi termin susreta dogovoren je nakon razgovora s Hrvatskim košarkaškim savezom i GKK Šibenka kako bi se omogućilo da doigravanje, čiji je početak već jednom odgođen, krene što je moguće prije kako bi hrvatska reprezentacija imala dovoljno vremena da se pripremi za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se krajem lipnja održati u Splitu.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u i Radio Zadru.

Related Articles