Nakon Brune i Karlo Žganec duže vrijeme van parketa

Array

Hrvatskim mladim reprezentativcima, blizancima Bruni i Karlu Žganecu (1995), nakon prošlogodišnjeg naslova Europskog kadetskog prvaka predviđali su odličnu sezonu i prvu pravu seniorsku minutažu.

Nažalost, ozljede su ih natjerale na mirovanje. Bruno Žganec je još na proljeće zadobio stres frakturu skočnog zgloba dok se Karlo nedavno ozlijedio na utakmici juniorske lige njegovog Feniksa protiv Cibone.

“Na juniorskoj utakmici protiv Cibone sam krivo doskočio na lijevi zglob i pukli su mi ligamenti. Upravo idem stavljat gips, i tek nakon četiri tjedna ću ga skinut, a onda slijedi oporavak.” rekao je danas za Crosarku Karlo, a o zdravstvenom stanju brata Brune je dodao:

“Bruni su sada ustanovili da ima vrlo malu količinu D-vitamina i to je vjerojatno razlog nastajanja stres frakture. Pošto D-vitamin prenosi kalcij u kosti, pretpostavljaju da ona zbog toga nije zarastala. Ovih dana će ići na dodatne preglede, nadamo se što bržem povratku.”

Karlo Žganec je do ozljede pružao dobre igre u dresu Zagreba izborivši se za status prvog zaštićenog igrača. U sedam utakmica A1 lige prosječno je igrao 24 minute, uz učinak od 4,4 koša i 5 skokova po utakmici.

Related Articles