Nakon Slovenije Zadar slavio i u Zagrebu

Nakon jučerašnje odlične igre i pobjede kod Krke u Novom Mestu u sklopu ABA lige, košarkaši Zadra manje od 24 sata poslije tog susreta odigrali su utakmicu HT Premijer lige u Zagrebu, protiv Hermes Analitice.

Bio je to dvoboj u kojem je Ivan Perinčić rasporedio minutažu i dao veću priliku igračima koji inače imaju manju minutažu pa je tako Filip Paponja bio na parketu 19 minuta u kojima je ubacio 9 poena uz 3 asistencije.

Uvodni dio susreta bio je izjednačen, a rezultatski odmak i to dvocifreni Zadrani su napravili u drugoj četvrtini. Domaćini su u nastavku susreta uspjeli “zakomplicirati” stvari pa su tako u zadnjih 10 minuta ušli s – 9, što je mobiliziralo zadarsku ekipu. U uvodnom dijelu posljednje četvrtine Zadar je serijom 0:8 otišao na +17 i tu je nekoj neizvjesnosti, ako je nje bilo, bio kraj. Krajnji rezultat na semaforu bio je 84:101.

Najefikasniji u Zadru su bili Kodi Justice s 22, odnosno Domagoj Vuković s 20 poena. U dresu Hermesa se istaknuo Kristijan Šutalo koji je ubacio 19 poena uz 9 skokova.

Zadar je sada na omjeru 14:2, dok Hermes ima 3 pobjede u 18 odigranih susreta.

Related Articles