Nakon tradea, Jazz šokirao odlukom!

Čelnici Utah Jazza Badnjak su iskoristili za nekoliko manjih, ali vrlo interesantnih poslovnih odluka.

Ranije u noći mogli ste pročitati kako je doveden Jordan Clarkson, vrlo solidno pojanje iz Clevelanda u zamjenu za super talentiranog, ali s ozljedama prožetog Dantea Exuma.

Clarkson ove sezone u 23 prosječne minute ubacuje 14.6 poena uz 44 posto šuta (37 posto za tricu) te će predstavljati vrlo važno pojačanje za klupu Jazza. S druge strane, Salt Lake City napušta veteran Jeff Green koji nije ispunio očekivanja ove sezone iako je imao sasvim solidnu statistiku. Trideset i trogodišnjak koji je prije dvanaest godina bio peti pick drafta, ubacivao je 13 poena u prosjeku. Greenovo iskustvo bilo je vrlo važno u ulozi koju je izvršavao stoga je odluka za raskidom ugovora koji je bio na razini veteranskog minimalca pomalo iznenađujuća.

Međutim, Jazz njegovim odlaskom neće ostati s igračem manjka, naime donesena je odluka o angažmanu mladog beka koji je sjajno igrao protekla dva mjeseca u razvojnoj ligi. Riječ je Rayjonu Tuckeru, dosadašnjem članu Wisconsin Herda, filijale Milwaukee Bucksa. Tucker je u 16 odigranih utakmica prosječno ubacivao 24 poena uz gotovo 50 posto šuta. Radi se o beku visokom 191 cm sjajnih atletskih sposobnosti.

Utah je angažirala fantastičnog mladića izvrsne radne etike i strasti za košarkaškom igrom. Rayjon je nevjerojatno atletski nadaren i netko tko svaku utakmicu igra na najvišem nivou,’ svog sada bivšeg igrača nahvalio je trener Herda, Chase Buford.

Utah trenutno održava šestu poziciju na Zapadu s omjerom 18-12.