Nastavak Andrijićeve strahovlade na Gripama

Array

Vrlo vjerojatno najgori direktor u povijesti kluba iz dana u dan potvrđuje kako mu je poigravanje sa sudbinama zaposlenika postalo omiljena “zabava”.

Iako je prije nekoliko dana, kada je na sjednici Gradskog vijeća Splita izglasano novo ulaganje u posrnulog diva, dopredsjednik NO kluba Ozren Bužančić slavodobitno ustvrdio: “Ovim je spašen Split” – bio je u krivu.

Spasa za klub nema dok je na njegovom čelu današnja garnitura ljudi od kojih je nekolicina već niz godina u klubu koji naočigled tone sve dublje, a mi se moramo zapitati znaju li uopće vijećnici Gradskog vijeća tko će i na kakav način upravljati novcem koji izdvajaju svi Splićani.

Nezadovoljstvo igrača i zaposlenika već doseže opasne razmjere. Ne samo što mjesecima ne primaju plaće, već ih se stalno vuče za nos, zavarava i kupuje vrijeme.

Od dolaska Roberta Andrijića na funkciju direktora problematičan je i tempo isplate zaostalih plaća kao prioritetnih tražbina članovima Radne zajednice. Ukoliko se nastave ovakva politika neplaćanja i “robovski” uvjeti rada nije isključeno da dođe do pobune na Gripama.

I dok nekolicina prvotimaca i dalje trenira po paklenskim vrućinama (ljetni odmor još nisu dobili), o rosteru momčadi za sljedeću sezonu još nema ni govora. Jedino o čemu se šuška je mogućnost povratka Srđana Subotića na Gripe.

U kuloarima kruži priča da je uloga trenera Ivice Burića u odlukama o sastavljanju rostera više nego minorna. O svemu odlučuju Andrijić i Dino Rađa uz blagoslov članova Nadzornog odbora. Bivši vaterpolist i igračka legenda kluba koja se između dva koncerta sa svojim bendom, bez ikakve odgovornosti, bavi poslovima sportskog direktora.

Ukidanje te funkcije prošlog ljeta služilo je samo da bi se potjeralo Damira Tvrdića, a s njim (posljedično) i trenera naših svjetskih U-19 doprvaka Antu Nazora. Sve ostalo su “priče za malu djecu”. Andrijić je tako sebi proširio prostor djelovanja i vratio (kao pokriće) Dina Rađu. Ova “ubojita” kombinacija pokazala je koliko (ne) može krajem prošle sezone kada su se Žuti od druge lige spašavali u kvalifikacijama.

Čeka li nas u sljedećoj repriza kvalifikacija s mogućim gorim ishodom? Barem kad je vladajuća garnitura u pitanju više nas ništa ne može (pozitivno) iznenaditi.

Related Articles