Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Nazor: Falilo je borbenosti i pameti u određenim trenucima

  Nakon susreta između Zadra i Darussafake, pred novinare su izašli treneri Ante Nazor i Oktay Mahmuti koji su dali svoje viđenje susreta koji je bio između ostalog i prvi na turniru s produžetkom.

  - Advertisement -

  Kako je i običaj, prednost na presici nakon susreta dobio je gostujući trener Mahmuti, trener koji je između ostalog bio i prvi gostujući trener u povijesti koji je s dvorane u Višnjiku odnio gostujuću pobjedu i to 2009. godine s Bennetonom iz Trevisa.

  Vaši dojmovi, zanimljiva utakmica, vaša pobjeda nakon produžetka.

  Prije svega, prije nego što počnem o utakmici htio bi reći nekoliko riječi o organizaciji i gostoprimstvu. Hvala svima koji pomažu i koji su sudjelovali u organizaciji ovog turnira. Organizacija je stvarno na vrhunskom nivou, dovesti ovdje četiri euroligaške ekipe, odigrati turnir u Zadru gdje je velika tradicija košarke, to je jako lijepo. Što se tiče utakmice, bila je konstantno egal, tako je i završila. Zadar dosta motiviran, mlada ekipa i želim čestitati igračima i treneru za tu borbenost.

  Što se tiče naše ekipe, ovo je pripremni period, pokušali smo dati priliku svim igračima, fali nam par igrača koji nisu tu i normalno da ne funkcionira sve kao što treba i na kraju lijepo što je bila jedna zanimljiva utakmica svih 45 minuta. Mi smo tu za nijansu bili bolji, tu nam je pomogao Schurna otvarajući teren sa svojim tricama, ali i ostali igrači. Čestitke za igru obje ekipe u ovom dijelu priprema.

  Sada vam slijedi susret protiv Fenerbahčea za prvo mjesto u skupini.

  Ja uopće ne želim raditi neku razliku između utakmice protiv Zadra i utakmice protiv Fenerbahčea. Pripremna utakmica kao svaka druga, mislim da svakog trenera ovdje pa tako i mene više interesira igra njegove momčadi nego protivnika. U ovom trenutku svatko se bavi svojom ekipom, važno je da to bude lijepo kao što je počelo i da se tako završi.

  Na red je došao i trener Nazor. Jeste li zadovoljni? Zadru je presudio John Schurna sa onih pet trica iz pet pokušaja u produžetku.

  Prije svega čestitao bih treneru Mahmutiju i Darussafaki na pobjedi, ne mogu se otet dojmu što mi je žao što mi nismo pobjedili. Nedostajalo je u prvom redu borbenosti u prvom poluvremenu. Dosta smo bili rezervirani u obrani, ne kao jučer na pritisku na liniju dodavanja, na pritisku na igrača s loptom. Kasnije smo se probudili i imali smo par situacija gdje smo ritam igre mogli dovesti na naš mlin. Žao mi je što to nije bilo tako prvenstveno radi ovih navijača kojima zahvaljujem na podršci. Kao što je trener Mahmuti kazao, ovo je pripremni period, dosta toga ne prolazi i dosta toga je i teško, noge i ruke od zahtjevnih treninga u ovom pripremnom periodu.

  Fali borbenosti i fali pameti u određenom trenutku jer su naši manevarski igrači izgubili ukupno 14 lopti, Ivanov, Ramljak i Florence. Smatram da smo trebali iskoristiti pozitivan tijek utakmice da se okrene na našu korist. Želio sam da Lovre Bašić s kojim sam jako zadovoljan u ove dvije utakmice da zaključi susret, možda sam pogriješio što nisam Florencea ranije vratio, ali to je bila moja intencija i također žao mi je što u produžetku na minus tri nismo napali dubinu i tražili vanjski šut pa da mi odlučujemo o drugom produžetku. Smatram da smo u ove dvije utakmice pokazali jednu ozbiljnost jednu dobru kombinatoriku u napadu, jednu defanzivnu igru koja će oscilirati, ali to su jake momčadi i da možemo njima parirati nama je to bilo najvažnije.

  Franko Šango nakon 10 poena u prvom poluvremenu u drugom uopće nije ulazio u igru, a bio je jedan od nositelja igre. Neka ozljeda je u pitanju?

  Nije. Razlog je njegova mlakost u defanzivi.

  Kako ste zadovoljni sa Bošnjakom?

  S obzirom da je imao povredu, polako se vraća, zadovoljan sam. Možda njegov učinak koji se vidi golim okom, a to su poeni je ispod očekivanog, ali ove druge stvari, koliko on pronalazi suigrača u boljoj poziciji, koliko je lopta sigurna kod njega s tim sam jako zadovoljan i naravno obrambeno.

  Trener Nazor za kraj je još spomenuo da im treba još jedan igrač ispod koša koji će dati sigurnost u skoku, kolektivnoj obrani i trčanju prema naprijed i da tu nesmiju žuriti u izboru.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE