Nazor ipak ostaje trener Zadra

Array

Burno je bilo u gradu košarke posljednja dva dana. Nakon domaćeg poraza od Gorice (68:70) koji je u zadarskim medijima okarakteriziran kao jedan od najsramotnijih u novijoj povijesti Zadra ogorčeni navijači prozivali su sve redom, od uprave preko igrača do trenera.

Trener Ante Nazor je na konferenciji za novinare nakon utakmice poručio da neće odstupiti osim u slučaju da mu Uprava uruči otkaz. Danas u popodnevnim satima su se upravo oko te teme sastali struka i Uprava trofejnog zadarskog kluba.

Nakon dvosatnog vijećanja iza zatvorenih vrata u Jazinama odlučeno je da za najnoviju rezultatsku krizu glavom neće platiti nitko. Direktor kluba Boris Skroće u izjavi za medije poručio je kako će stručni stožer, igrači te sportski direktor Branko Skroče biti kažnjeni novčanim globama: “Nazor ostaje i dalje na klupi. Trebamo se svi skupiti i pokušati spasiti sezonu. Nije lako ali moramo pokušati sve kako bi se izvukli iz ove teške situacije. Igrači i stručni stožer bit će novčano kažnjeni.”

Također je dodao da on osobno nije među kažnjenima te da se ne osjeća odgovornim za stanje momčadi na parketu.

Kao da sama kriza rezultata nije dovoljna, zadarska momčad ove sezone prolazi kroz cijeli niz problema. Klub je zbog neisplaćenih dugova pod blokadom Fibe, od HKS-a prijeti suspenzija zbog priklanjanja Eurocupu, a momčad je nakon odlazaka Coseyja i Pašalića u A-1 Ligu za prvaka ušla sa samo 10 igrača.

Napeti odnosi između trenera Nazora i uprave kluba traju već duže vrijeme, sam Nazor je više puta u medijima prozivao vodstvo kluba zbog disfunkcionalnosti na razinama koje nadilaze sportski.

Sve ovo se događa u iščekivanju derbija s Cibonom u kojem će Zadrani tražiti prekid crne serije i povratak u utrku za mjesto u play-offu i plasman u ABA ligu. Susret je na rasporedu u nedjelju s početkom u 19 sati u Dvorani Krešimira Ćosića.

Related Articles