Nazor predstavljen u Ciboni: “Ne možemo biti niže nego smo sada”

Array

Košarkaši Cibone su tijekom proteklog vikenda ostali bez trenera Slobodana Subotića, a samo dva dana kasnije saznali su da će njegovo mjesto na klupi preuzeti bivši trener Zadra Ante Nazor.

U srijedu je održana i konferencija za novinare na kojoj je novi trener Vukova i službeno predstavljen, u društvu direktora kluba Domagoja Čavlovića, koji je započeo konferenciju riječima:

Prvo bih htio razjasniti situaciju sa Subotićem. Mi smo se sporazumno razišli. Ova ideja nije bila ideja kluba. Zajedničkim razgovorom smo došli do zaključka da se napravi ovaj šok u momčadi te da na taj način pokušamo vratiti pobjednički mentalitet.”

Nakon odlaska trenera imali smo dva-tri teška dana u klubu. Razmotrili smo sve opcije koje su nam bile otvorene. Odlučili smo da nam Ante Nazor može donijeti tu promjenu i impuls koji priželjkujemo u momčadi te koji svojim radom može izvući iz igrača ono što nam treba. Njegovo iskustvo u Zadru, MZT-u i mlađim selekcijama dokazuje njegovu kvalitetu te je presudilo u odabiru”, zaključio je Čavlović.

Tada je izjavu dao i 38-godišnji Nazor, koji je svjestan teške situacije u kojoj se Cibona nalazi, ali vjeruje da svojim znanjem može pomoći momčadi da izađe iz krize i počne nizati pobjede.

Prvo bih se zahvalio unaprijed predstavnicima medija na podršci, ali prije svega upravi kluba na velikom povjerenju koje sam dobio te ću svojim radom to nastojati i opravdati. Momčad je u teškoj situaciji. Smatram da je dosegla krajnju točku te da niže od ove točke ne može ići. Nadam se da ćemo čim prije uhvatiti pozitivan ritam koji prvenstveno dolazi pobjedama i pozitivnom atmosferom te u kratkom periodu postati ponovno momčad. U prilog tome sigurno nam ide ova reprezentativna pauza. Cilj je da budemo momčad koja se diže kako sezona ide kraju. To je jedini cilj i fokus koji imamo trenutno”, rekao je novi trener Cibone, koji je ove jeseni bio vrlo blizu preuzimanja reprezentacije.

Dodajmo i da je Domagoj Čavlović rekao kako je Marko Tomas odlučio do kraja sezone ostati “Pod Tornjem”, bez opcije odlaska u slučaju bolje ponude.

Related Articles