Nazor: Prvo pojačanje je jako blizu

Array

Tjedan otvorenih vrata u KK Zadru privodi se kraju. Popis igrača na svojevrsnom probnom roku je prilično skraćen, a trener Ante Nazor zadovoljan je kako se radilo proteklih pet dana.

“Svakim danom je sve manje igrača na treningu. Mislim da je dobro što smo napravili ovaj kamp, kako bi vidjeli može li netko preskočiti taj prag i konkurirati za prvih dvanaest Zadra. Kriteriji treninga nisu bili toliko visoki, a neki igrači to nisu mogli pratiti pa možete pretpostaviti u kakvom se stanju nalaze. S druge strane, neki su me igrači jako oduševili borbenošću, koncentracijom i motiviranošću. Sa suženim brojem igrača u ponedjeljak počinjemo malo oštriji dio priprema, gdje će nam se priključiti i oni koji imaju ugovor ili će ga potpisati ovih dana” kazao je Nazor za Zadarski List, koji na prvoj službenoj prozivci očekuje petnaestak igrača.

Osim igrača pod ugovorom te mladih BašićaŠkare, u kampu su ostali još Luka Pešut, Ivan Mikulić, Petar Marić, Ivan Novačić, Bariša Krasić, Franko Filipović i Fran Urli. Tko će od njih ostati još neko vrijeme, vidjet ćemo u ponedjeljak, kada će se pripremama priključiti i Nikola Došen, 20-godišnji razigravač, koji je prošle sezone igrao u Dubrovniku, a bio je član mlađih reprezentativnih selekcija. Kakav je status najiskusnijeg u ovom društvu, Bariše Krasića?

“Dao sam mu dva slobodna dana. Izrazio je želju da se vrati u vrhunsku košarku i jako je motiviran. Mislim da mu treba pružiti još jednu šansu. Doći će u ponedjeljak pa ćemo vidjeti hoće li njegovo tijelo izdržati te napore, odnosno hoće li moći pratiti ritam priprema. Od ostalih igrača ćemo nastojati ostaviti one koji su u Zadru.”

Zoran Vrkić po svemu sudeći neće ostati na Višnjiku.

“Bio je s nama tri dana i mislim da je pred realizacijom ugovora u Grčkoj. No, moja filozofija u ovom trenutku je da se ne bih zamarao popunom rostera, nego prvenstveno ključnim pojačanjima. O tome kakvi će to tipovi igrača biti, ovisi mnogo toga. Trebamo se koncentrirati na nosioce igre, a onda oko njih sastavljati momčad. Od onih koji su ovdje nastojat ćemo izvući maksimum.”

Franko Kaštropil, Ante Krapić i Karlo Vragović neće biti na prvoj prozivci. Kakva je njihova situacija?

“S nekima sam razgovarao, s nekima nisam, ali sve sam ih pratio prošle sezone. Nalaze se širem popisu, ali nešto konkretnije ću moći reći tek u ponedjeljak.”

Koliko je blizu dolazak pojačanja na poziciji razigravača?

“Vrlo je blizu. U četvrtak smo imali konkretan razgovor s njim. Ne bih o imenu dok se to ne realizira, da se slučajno nešto ne izjalovi. No, mislim da ga možemo očekivati vrlo brzo, jer nam je sada ključno da dovedemo pravog playmakera” kaže Nazor i potvrđuje da je riječ o Amerikancu s iskustvom igranja u Europi.

A pojačanje pod košem?

“Na centarskoj liniji nam također treba nositelj igre, koji ima iskustvo i koji će biti naš faktor stabilnosti. Na tome intenzivno radimo. Mislim da je i to prošle sezone bilo pretanko. Organizator igre i centar moraju biti ekstra igrači. Naravno, pri svemu tome je važan i financijski aspekt, koji mora biti regularan. Ovo je najteži dio posla, ali vjerujem da ćemo ga realizirati na najbolji mogući način” zaključuje trener Zadra.

Related Articles