Nazor: Rasli smo iz utakmice u utakmicu

Array

Danas poslijepodne u zagrebačku zračnu luku sletjela je mlada hrvatska muška košarkaška reprezentacija koja je na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Grčkoj osvojila srebrnu medalju izgubivši u nedjeljnom finalu od SAD-a sa 71:79 nakon produžetka.

Ova generacija naših mladih košarkaša predvođena kapetanom Markom Arapovićem ostvarila je najveći uspjeh u ovoj dobnoj kategoriji od samostalnosti. Do sada je Hrvatska osvojila dvije bronce (1999, 2009). Usto je Hrvatska dva puta bila i četvrta na SP U19 (1995, 2003).

“Ova medalja je ne samo sportska i košarkaška, nego i ljudska. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i pokazali da nije važna individualna kvaliteta, već kolektivna igra i požrtvovnost. Jedina smo ekipa koja je rasla od početka do kraja turnira. Jedina strana sporta koja se u finalu okrenula na stranu Amerikanaca je ona kockarska”, rekao je izbornik Ante Nazor.

Nazorova “produžena ruka” na terenu bio je kapetan Arapović, kojemu je ovo peta reprezentativna medalja, nakon europskog zlata U-16, svjetske bronce U-17, te europskih srebra i bronce U-18, a na svim tim natjecanjima vodio ga je upravo Nazor.

“Mi smo si i prije puta zapravo zacrtali finale i onda borbu za zlato. Čestitam suigračima koji su ostavili srce na terenu i što su ginuli u svakoj utakmici. Baš sam sretan što su nas ljudi pratili i što im je drago zbog našeg uspjeha”, izjavio je Arapović, te dodao:

“S trenerom sam se i prije početka natjecanja dogovorio da ću probati svoje iskustvo koje sam već stekao prenijeti na momke. No, to sam uspio u minimalnoj mjeri, jer oni već sve znaju.”

U zagrebačkoj zračnoj luci košarkaše su ispred Hrvatskog košarkaškog saveza dočekali glavni tajnik Željko Drakšić, te novoizabrani predsjednik Ivan Šuker, a u ime Vlade ministar znanosti obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Related Articles