NBA i ovaj vikend na HRT-u

Array

Nakon 15 godina NBA liga vratila se na Hrvatsku radioteleviziju. Kasnovečernji subotnji termin na HTV-u 2 rezerviran je za ljubitelje najjače košarkaške lige svijeta. Ove subote na rasporedu je dvoboj Chicaga i Brooklyna koji počinje u ponoć.

– Imamo rekordni broj hrvatskih igrača koji imaju ugovor s NBA klubovima, što je bio dodatni motiv da vratimo NBA na HTV. Od njih sedmorice neki imaju zapažene uloge kao što su Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, rekao je sportski urednik na HTV-u Marko Šapit.

‘Europski’ termini utakmica prihvatljiviji su našim gledateljima.

– Tržište se dosta promijenilo što se tiče TV prava. Nama kao javnoj televiziji sve je teže konkurirati kabelskim operaterima i kabelskim sportskim televizijama koje su specijalizirane za to. Mislim da na ovakvim primjerima možemo zasnivati sportski program. Ne treba nam deset utakmica tjedno, jedna je sasvim dovoljna. NBA je elitni sportski sadržaj, kao nogometna Liga prvaka koju također imamo u programu, istaknuo je Šapit koji s Danijelom Lutzom prenosi utakmice.

– Trudit ćemo se u NBA prijenosima vidjeti što više hrvatskih igrača. Ovaj vikend još ne, ali sljedeći vikend prenosit ćemo Šarićev Phoenix, dodao je Šapit.

Nov 10, 2019; Phoenix, AZ, USA; Phoenix Suns forward Dario Saric (20) handles the ball against Brooklyn Nets in the second half at Talking Stick Resort Arena. Mandatory Credit: Jennifer Stewart-USA TODAY Sports

Related Articles