Nekoć prvak Europe, danas na rubu propasti

Array

Nekoć europski velikan, danas na rubu izbacivanja iz lige i raspada cijelog kluba. Nažalost, osim naših primjera koji za sada nekako preživljavaju (KK Split), u košarkaškom klubu Bosna BH Telecom se odvija jedan pravi cirkus. Mediji u susjedstvu svakodnevno na veliko pišu o problemima koji “isplivavaju” svakog dana.

Predsjednik Upravnog odbora Fuad Bajraktarević prekjučer je na sastanku igračima priopćio da je Upravni odbor smijenio cijeli stručni stožer kluba, na čelu s trenerom Samirom Lerićem. No, igrači to nisu prihvatili te su poručili upravi kluba da neće ni trenirati dok se otpušteni stožer ne vrati te im ne budu isplaćene plaće.

Međutim, Bajraktarević je obećao da će na jučerašnji trening doći s novim šefom struke, no na treningu se nije pojavio. Navodno je taj novi trener trebao biti Mladen Jojić, ali još veći cirkus je taj da se “otpušteni” trener i njegov stožer pojavio na treningu jer još nije došlo do nikakve službene smjene trenera, a smjena im je priopćena samo usmeno. Zanimljivo je da neki drugi članovi Upravnog odbora nisu ni znali da je Lerićev stožer uopće smijenjen.

Još tijekom prošlih tjedana su se spominjale raznorazne, malo je reć čudne, situacije. Klub koji je pred rubom propasti navodno plaća preglede sarajevskoj tv voditeljici, dok se igrači nemaju gdje liječiti te saniranje ozljeda rade na svoj trošak. Predsjednik odbora je navodno pomogao ženi, no bez obzira na to interes pojedinaca ne smije biti ispred interesa kluba.

Igrači su zajedno sa stručnim stožerom prije mjesec dana zatražili ostavke vodstva kluba zbog isticanja privatnih interesa pojedinaca, a ne zadovoljenja interesa (čitaj egzistencijalnih potreba) kluba. Igračima je obećan novac u travnju, no prvenstvo završava 29. ožujka pa se neki od igrača koji su zatražili prijevremeni raskid ugovora pitaju tko će ih nazvati kad se završi prvenstvo?

Bosnu, s košarkaške strane, očekuje i borba za opstanak u ligi. Problem je što imaju tri kola do kraja i jedan bod su ispred zone ispadanja u niži rang. Ukoliko ne odigraju dva od preostala tri susreta klub će automatski biti izbačen u A-1 ligu (niži rang), a ako ne odigraju jedan susret onda će ispadanje biti vrlo izvjesno. U nedjelju klub gostuje u Posušju, a pobjeda će biti od presudne važnosti. Postavlja se logično pitanje: Kako je igračima uopće moguće pomisliti na igranje kada je klub u takvoj situaciji?

Velike se spletke događaju oko kluba, a najveći problem je što se ne zna “tko pije a tko plaća”. Velika je šteta za nekadašnjeg europskog prvaka da propada na takav način, pogotovo jer je to klub preko kojeg su velikani poput Mirze Delibašića, Bogdana Tanjevića i drugih ostavili dubok igrački ili trenerski dio svog košarkaškog djelovanja.

Related Articles