Nemanja Gordić o igranju za BiH: “Ja nisam Bosanac, nego Srbin iz Hercegovine”

Nemanja Gordić, igrač Partizana je u razgovoru za Večernje novosti govorio o svom igranju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Po njegovom mišljenju, to nije bilo dobro za njegovu karijeru, ali ne žali zbog toga.

U intervjuu je rekao kako je on Srbin koji dolazi iz Hercegovine. 31-godišnjak je rođen u Mostaru, odrastao je u Gackom, a danas živi na relaciji Podgorica – Beograd.

Takva je sudbina nas koji smo bili na ovom području tijekom rata. Mnogi kažu: On je Bosanac, jer ne znaju. Ja sam Srbin iz Hercegovine i tu uopće nema nejasnoća, objasnio je Gordić.

Gordić je još rekao kako ga je igranje za reprezentaciju BiH skupo koštalo, s obzirom na nacionalnost, ali da ne žali zbog svoje odluke.

Dobio sam poziv da igram za reprezentaciju BiH i, gledajući to s ove točke, vidim da to nije bilo dobro za moju karijeru. To me skupo koštalo, ali nije mi žao, ponosno nosim dres zemlje u kojoj sam rođen. No istina je da kad igrate za reprezentaciju kojoj nije suđeno da postigne sjajne rezultate, teško je to reći, ali ne ostvarujete puno koristi. Karijera mi je na bolje krenula kad sam uzeo slobodno ljeto te se posvetio sebi i individualnom radu s Acom Matovićem. Da sam to učinio ranije, bio bih bolji igrač.

Gordić je već dva puta u karijeri osvojio naslov prvaka ABA lige, a ima čak 18 trofeja osvojenih u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji. U intervjuu je spomenuo i da je trenutno šokiran izbijanjem pandemije koronavirusa i da momčad Partizana može stići do naslova prvaka ABA lige i plasirati se daleko u Eurokupu.

Izvor: https://kosarka.info/nemanja-gordic-o-igranju-za-bih-nisem-bosanec-sem-srb-iz-hercegovine/

Related Articles