Neostvareni europski talent nastupat će u Ljetnoj ligi

Array

Jedan od nekoć većih talenata u Europi i jedan od boljih igrača ’92. godišta, Alessandro Gentile, trebao bi ovog ljeta nastupati u Ljetnoj NBA ligi u dresu Houston Rocketsa. 25-godišnji šuter je ove sezone nastupao za Virtus Bolognu gdje je prosječno ostvarivao 16,8 poena, 6,3 skoka i 3,4 asistencije po utakmici. Nakon par sezona lutanja Gentile je odradio kvalitetnu sezonu premda je i ove godine bio, kao inače, uključen u nekoliko incidenata poput “boksačkog okršaja” u siječnju.

Iako su mu se predviđale velike stvari, Gentile je “zapeo” negdje u sredini zbog učestalih sukoba sa suigračima. Karijeru je započeo u Benettonu da bi nakon toga prešao u Milano. Sa Šminkerima je odlično krenulo te je proglašen najkorisnijim igračem finala 2014. godine. Nakon toga su uslijedile posudbe u grčkom Panathinaikosu gdje se nije pretjerano naigrao. U proljeće 2017. otpuštaju ga Grci pa odrađuje dva mjeseca u izraelskom Hapoelu.

Prošlog ljeta vraća se u Italiju gdje je potpisao jednogodišnji ugovor s Virtusom. Biran je na NBA draftu 2014. godine kao 53. izbor ukupno od strane Timberwolvesa, ali njegova prava su iste večeri u razmjeni otišla u Houston.

Related Articles