Neven Plantak novi trener Đure Đakovića

Array

Neven Plantak novi je trener košarkaša Đure Đakovića. 49- godišnji zadarski stručnjak tako će napustiti klupu momčadi K.K. Trepče – Mitrovica i preuzeti momčad iz Slavonskog Broda.

Momčad Đure Đakovića u dosadašnjem dijelu prvenstva Balkanske lige vodio je Krunoslav Krajnović koji je podnio neopozivu ostavku, prihvaćenu od strane Uprave kluba.

Košarkaši Đure Đakovića u Balkanskoj su ligi na omjeru 2- 4 i drže treće mjesto u skupini A, iza momčadi Kumanovo 2009 i lidera prvenstva BC Galil Bilboe.

Novi trener momčadi iz Slavonskog Broda iskusni je strateg koji je vodio momčadi KK Posušje od 1997 do 2001. godine, a u tom razdoblju momčad iz Posušja bilježila je povijesne uspjehe. Nakon toga Plantak preuzima mjesto šefa omladinskog pogona KK Široki koja također bilježi zapažene rezultate na juniorskom prvenstvu u BiH i poslije toga stiže veliko priznanje za zadarskog trenera, koji ide na juniorsko SP u Grčkoj kao asistent tadašnjem izborniku hrvatske juniorske reprezentacije.

Neven  je svoju bogatu trenersku karijeru gradio i u Slovačkoj gdje je vodio momčad KK Komano, s kojim biva prvak A-2 lige. 2009.  preuzima kormilo” momčadi Borik- Puntamike s kojom bilježi najveći uspjeh u povijesti kluba i osvaja peto mjesto u prvenstvu Hrvatske u sezoni 2010./2011.

Do 2012. godine Neven Plantak vodi zadarsku momčad i nakon toga preuzima momčad K.K. Trepče iz Mitrovice s kojom osvaja kup i prvenstva Kosova te biva proglašenim trenerom godine na Kosovu.

Related Articles