Neven Spahija postao pomoćni trener Atlante Hawksa

Array

Zbio se povijesni događaj za hrvatsku košarku – Neven Spahija izabran je za pomoćnog trenera Atlanta Hawksa, objavio je generalni menadžer Hawksa Danny Ferry. Hrvatska će tako sljedeće sezone imati trojicu predstavnika u najsnažnijoj ligi na svijetu, Spahija se pridružio reprezentativcima Damjanu Rudežu i Bojanu Bogdanoviću.

Neven je jedan od najboljih trenera u Europi i ushićeni smo što ćemo ga imati u svom stožeru, rekao je trener Hawksa Mike Budenholzer.

Ovo je prvi put da neki hrvatski stručnjak dobije takvu funkciju u NBA ligi. Najtrofejniji hrvatski trener osvojio je nacionalna prvenstva u čak šest država (Hrvatska, Slovenija, Litva, Španjolska, Turska i Izrael), a osvojio je i prestižni Eurokup. U klupskoj karijeri je trenirao Cibonu, Krku, Saratov, Roseto, Lietuvos Rytas, Maccabi Tel Aviv, Baskoniu, Valenciju i Fenerbahče, a vodio je i reprezentaciju Hrvatske u četverogodišnjem mandatu (2001. – 2005.).

Posljednji angažman koji je imao bilo je mjesto trenera Cibone na početku prošle sezone, ali zbog loših rezultata u Eurokupu sporazumno je bio raskinut četverogodišnji ugovor nakon samo par mjeseci.

Related Articles