Petak, 30 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Neven Spahija postao pomoćni trener Atlante Hawksa

  Zbio se povijesni događaj za hrvatsku košarku – Neven Spahija izabran je za pomoćnog trenera Atlanta Hawksa, objavio je generalni menadžer Hawksa Danny Ferry. Hrvatska će tako sljedeće sezone imati trojicu predstavnika u najsnažnijoj ligi na svijetu, Spahija se pridružio reprezentativcima Damjanu Rudežu i Bojanu Bogdanoviću.

  - Advertisement -

  Neven je jedan od najboljih trenera u Europi i ushićeni smo što ćemo ga imati u svom stožeru, rekao je trener Hawksa Mike Budenholzer.

  Ovo je prvi put da neki hrvatski stručnjak dobije takvu funkciju u NBA ligi. Najtrofejniji hrvatski trener osvojio je nacionalna prvenstva u čak šest država (Hrvatska, Slovenija, Litva, Španjolska, Turska i Izrael), a osvojio je i prestižni Eurokup. U klupskoj karijeri je trenirao Cibonu, Krku, Saratov, Roseto, Lietuvos Rytas, Maccabi Tel Aviv, Baskoniu, Valenciju i Fenerbahče, a vodio je i reprezentaciju Hrvatske u četverogodišnjem mandatu (2001. – 2005.).

  Posljednji angažman koji je imao bilo je mjesto trenera Cibone na početku prošle sezone, ali zbog loših rezultata u Eurokupu sporazumno je bio raskinut četverogodišnji ugovor nakon samo par mjeseci.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE